Annonce
Annonce
Top 30 - MVP

Top 30 - MVP

Titlen som MVP, mest værdifulde spiller, dækker over lederegenskaber, loyalitet, fighterånd og så selvfølgelig evnen til at være bedst, når det virkelig gælder. GOAL kårer de 30 spillere i Europa, som er mest værdifulde for deres hold.

Det er ikke nok at være en superstjerne, hvis man skal være værdifuld for sit hold. Titlen som MVP, mest værdifulde spiller, rummer så meget mere end blot det. Lederegenskaber, loyalitet, fighterånd og så selvfølgelig evnen til at være bedst, når det virkelig gælder. GOAL kårer de 30 spillere i Europa, som er mest værdifulde for deres hold.

Af Lars-Ivar Jansson

30 (-) Manuel Neuer, Schalke 04
Allerede inden han var fyldt 21 år, havde supertalentet Neuer overtaget pladsen i Schalke-målet fra veteranen Frank Rost. Og sikke en måde han gjorde det på. Intet hold i Bundesliga lukkede færre mål ind end klubben fra Gelsenkirchen i sidste sæson, og Neuer havde klart det bedste karaktergennemsnit af alle spillere i ligaen ifølge fodboldmagasinet Kicker. Desuden blev han kåret til ligaens bedste målmand af spillerne selv. Han er snart landsholdsmålmand, og man kan trygt regne med ham de næste 15 år.

29 (-) Ricardo Quaresma, Porto
At arbejde defensivt er ikke just Quaresmas stærke side, men det er faktisk også i offensiven, at den 24-årige fløj primært skal gøre nytte. Siden han kom til Porto som en del af den transfer, der førte Deco til Barcelona i 2004, har han også overtaget Decos status som holdets stjerne. Han har ganske vist ikke gennemgået den samme fantastiske udvikling som sin tidligere Sporting-kammerat Cristiano Ronaldo, men har konstant et kobbel af storklubber i hælene. Den dag, de får bid, mister Porto sin offensive sjæl.

28 (-) David James, Portsmouth
Igennem hele sin karriere har David James måtte leve med et ry som en fummelfingret playboy. Han topniveau har altid været suverænt, men han har lavet alt for mange fejl. I sidste sæson med Portsmouth viste han, at topniveauet fortsat er højt, men at fejlene er minimeret. Som 37-årig er den tidligere landsholdsmålmand formentlig bedre end nogensinde før, og af alle Pompeys mange veteraner er han den klart mest pålidelige. Og han kan sikkert fortsætte i mindst en sæson endnu.

27 (-) Johan Elmander, Toulouse
Den kraftfulde svenske angriber fik stor succes i sin første sæson i den franske liga. Med sit hattrick i den sidste spillerunde af 2006/07 var han afgørende for, at holdet formåede at snuppe en sensationel kvalifikationsplads til Champions League, og med sin opofrende spillestil var han en vigtig årsag til, at klubbens 16. plads fra 2006 blev forvandlet til en tredjeplads i 2007. Skal Toulouse være i stand til at kombinere Champions League med ligaen, kræver det en Elmander i topform.

26 (-) Fernando Meira, Stuttgart
Stuttgarts overraskende tyske mesterskab skyldtes i høj grad et bundsolidt forsvarsspil. En stor del af æren for dette kan tilskrives portugiseren Meira. Anføreren sørgede sammen med sin franske kollega Mathieu Delpierre for at lukke af bagude, selv om han gik glip af en stor del af sæsonen på grund af skader. Den 29-årige går nu mod sin sjette sæson i den tyske klub, og hvis succesen fra i fjor skal gentages, skal Meira være på toppen.

25 (-) Michael Owen, Newcastle
Kan en spiller, som ikke har spillet en kamp i over et år, være den vigtigste på holdet? Ja, hvis han hedder Michael Owen. Efter den alvorlige skade fra VM-turneringen i 2006 gik den 27-årige glip af hele sidste sæson, og nu er det virkelig på tide for ham at give The Magpies valuta for alle de millioner pund, han har kostet dem. Navnet Michael Owen indgyder stadig respekt, hvor end han kommer. Hvis han kan leve op til den respekt, kan det løfte hele holdet.

24 (-) Gareth Barry, Aston Villa
26-årige Barry spillede sin første Villa-kamp som 17-årig i 1998, og siden da er det blevet til yderligere 300 kampe. Den alsidige anfører kan spille på de fleste pladser i forsvaret og på midtbanen, og han er selve omdrejningspunktet på holdet. I sidste sæson var han desuden den spiller, der scorede næstflest ligamål for holdet med sine otte fuldtræffere.

23 (-) Roberto Abbondanzieri, Getafe
Med den argentinske landsholdsmålmand som en sikker sidste skanse hentede Getafe en sensationel placering i den øvre halvdel (9. plads) i sidste sæson. Holdet lukkede sammen med Barcelona færrest mål (33) ind, og det argentinske nyindkøb var i høj grad medvirkende til den flotte bedrift. Abbondanzieri er netop fyldt 35 år, men holder sikkert et par sæsoner til på højeste niveau. Spørgsmålet er blot, hvor længe Getafe kan holde på ham.

22 (-) Dimitar Berbatov, Tottenham
Alle, der tvivlede på, at Dimitar Berbatov kunne klare sig i Premier League, fik svar på tiltale i sidste sæson. Bulgariens nyeste superstjerne scorede tolv mål og bidrog desuden til at bringe det bedste frem hos angrebsmakkeren Robbie Keane. Kan Berbatov fortsætte i samme stil i år, kan Tottenham måske ligefrem udfordre om en plads blandt de fire store.

21 (-) Samir Nasri, Marseille
Den nye publikumsfavorit i den franske havneby fik sit store gennembrud i sidste sæson. Dels ved at spille sine første landskampe (og score sit første landskampsmål), men især ved at være en af de toneangivende spillere, da l’OM hentede sølv i ligaen og dermed en direkte plads i Champions League. Den 20-årige får ofte at vide, at han er den nye Zinedine Zidane, men det er nok at være Samir Nasri i Marseille. Da fansene skulle stemme om årets spiller, fik Nasri 62 procent af stemmerne.

20 (-) Barry Ferguson, Rangers
Hvor mange fodboldspillere er blevet kåret til riddere af det britiske imperium? Ikke mange. Barry Ferguson modtog udmærkelsen allerede som 28-årig. Rangers’ anfører er skotsk fodbolds absolutte lederskikkelse og har bortset fra halvanden sæsoner i Blackburn været tro mod Rangers siden ungdomsårene. Han leder og fordeler og rydder op på midtbanen, men har ikke formået at føre klubben til mesterskabet i de to seneste år. Dertil har Celtic været for stærke.

19 (-) Raúl Tamudo, Espanyol
Bortset fra et par afstikkere i slutningen af 1990’erne har topscoreren Raúl Tamudo været tro mod Espanyol i hele karrieren. Den 30-årige angriber slog i slutningen af sidste sæson klubbens målrekord i La Liga og har nu scoret 113 mål i 283 ligakampe. Han har hårdnakket nægtet at skifte til en større klub og er derfor populær blandt klubbens fans. Sidste år blev det til 15 mål for Tamudo og en finaleplads i UEFA Cuppen for Espanyol.

18 (-) Cris, Lyon
Mere glamourøse spillere som Malouda, Essien og Abidal forlader det franske mesterhold i en lind strøm, men i midterforsvaret fortsætter Cris med at svinge taktstokken. Den 30-årige brasilianer er nu i gang med sin fjerde sæson i Lyon, og med mindre der sker noget uforudset, vil han forsat tage pynten af modstandernes angribere. Med sin resolutte spillestil er han svær at overliste. Al ære og respekt for Lyons offensiv, men uden Cris som hærfører i de bagerste rækker ville det ikke være lige så nemt for Lyon at vinde det ene mesterskab efter det andet.

17 (-) Andrea Pirlo, Milan
Den geniale spilfordeler Pirlo var vigtigere end nogensinde før for Milan i sidste sæson. Han var den spiller på holdet, der fik flest kampe fra start, og efter seks år i Milan er det svært at forstille sig holdets midtbane uden den splejsede 28-årige. Milan har geniet Kaká, krigeren Gattuso og forsvarsklippen. Men ingen af dem er lige så vigtige for holdet som Pirlo.

16 (-) Torsten Frings, Werder Bremen
I sæsonen 2005/06 vendte Torsten Frings tilbage til Bremen efter en afstikker først til Dortmund og siden til München. Og han er virkelig kommet hjem, må man sige. I sidste sæson havde han det højeste karaktergennemsnit af alle markspillere i Bundesligaen ifølge Kicker, og med sin stenhårde spillestil er han uvurderlig for holdet. I foråret var han ved at sikre et mesterskab til Werder, men Stuttgart og Schalke var til slut for stærke.

15 (-) Adrian Mutu, Fiorentina
Efter i flere år mest at have været kendt for dopingkarantæne og ballade fik den 28-årige rumæner endelig lov at vise sine kvaliteter på banen igen. Sammen med Luca Toni dannede han Serie A’s skarpeste angreb, og hans karaktergennemsnit i Gazzetta dello Sport var det højeste i ligaen. Nu da angrebsmakkeren Toni er skiftet til Bayern München vil Mutu blot blive endnu vigtige for ambitiøse Fiorentina.

14 (-) Ronaldinho, Barcelona
Den forgangne sæson var den første, hvor der begyndte at blive sat spørgsmålstegn ved Ronaldinhos status som verdens bedste fodboldspiller, siden han overtog den for nogle år siden. Cristiano Ronaldo og Kaka storspillede, og pludselig blev den 27-årige brasilianer kritiseret for at være overvægtig. Det forhindrede ham dog ikke i at spille sin scoringsmæssigt bedste sæson for med Barca (21 ligamål), og med sin blændende teknik og fantastiske skud er han selvfølgelig stadig det catalonske storholds bedste offensive kort. Fremtiden må vise, hvad Thierry Henrys ankomst betyder for Ronaldinho.

13 (-) Cristian Ledesma, Lazio
Efter at have domineret totalt på midtbanen i Lecce igennem flere sæsoner valgte Ledesma en større udfordring og skiftede til Lazio. Naturligvis klarede den argentinske spilfordeler skiftet på udmærket vis. På blot én sæson etablerede han sig som holdets absolutte nøglespiller. Hvis Lazio skal kunne være med i kampen om en Champions League-plads igen, kræver det fortsat storspil fra den 25-årige argentiner.

12 (-) Andres Palop, Sevilla
Den spanske bronzevinder fra foråret vrimler med af unge talenter, men i Sevillas successæson sidste år var det alligevel den snart 34-årige målmandsveteran, der stjal de største overskrifter. Og med rette. I ligaen stod han igennem hele sæsonen for stabile indsatser, og han var direkte afgørende, da Sevilla vandt UEFA Cuppen. Efter at have sikret forlænget spilletid i ottendedelsfinalen mod Shakhtar ved at score i overtiden tog han tre ud af fire straffespark i den spanske finale mod Espanyol. Den tidligere reserve for Sergio Canizares i Valencia står nu på egne ben.

11 (-) Shunsuke Nakamura, Celtic
Han er Asiens måske bedste fodboldspiller i skarp konkurrence med Man Uniteds Ji-Sun Park. Siden skiftet til Celtic har han taget yderligere et skridt i karrieren, selv om mange frygtede, at han var for klejn til den fysisk betonede skotske liga. Siden Nakamuras ankomst til klubben er det dog blevet til to mesterskaber og en pokaltitel. Desuden nåede Celtic i sidste sæsonen til ottendedelsfinalen i Champions League for første gang. Nakamura har været en vigtig drivkraft for succesen, ikke mindst på grund af sine mange afgørende mål, og han blev også kåret som årets spiller af skotsk FA i foråret.

10 (-) Javier Zanetti, Inter
I starten af karrieren i Italien gik han under navnet ”Il Trattore”, traktoren, på grund af sin udholdenhed og fysiske styrke. Nu hedder han bare ”Il Capitano”, efter otte år som holdets anfører. Den snart 34-årige argentiner er dog stadig utrættelig. Han har spillet flere end 500 kampe for Inter igennem sine 12 sæsoner i klubben, og det vil garanteret blive til mange flere. I sidste sæson blev det til 37 ligakampe, klart flest af alle på mesterholdet, selv om han har måttet skifte pladsen som venstreback ud med en position længere fremme på banen. Men en loyal spiller som Zanetti protesterer ikke.

9 (-) Cesc Fabregas, Arsenal
Kan en 20-årig være den mest værdifulde spiller på et hold, der aspirerer til topplaceringer i en af verdens bedste ligaer? Åbenbart. Den unge spanier var den eneste, der spillede samtlige Gunners-kampe sidste år, og nu da Thierry Henry har forladt klubben, er der ingen tvivl om, hvem holdet skal bygges op omkring. Den teknisk stærke dynamo vil være omdrejningspunktet på Arsenals hold, så længe han bliver i klubben, hvilket formentlig er længe endnu, hvis klubledelsen har noget at skulle have sagt.

8 (-) Didier Drogba, Chelsea
På et superhold som Chelsea vrimler det selvfølgelig med værdifulde spillere. Men hvem er mest værdifuld? Efter blot tre sæsoner i klubben har Didier Drogba overbevist os om, at det er ham. I de to første mesterskabssæsoner befandt han sig mest oplæggerens rolle, men i fjor lukkede han munden på alle dem, der påstod, at han aldrig ville blive topscorer i Premier League. Han lægger dog stadig op til mange mål og er noget så sjældent som en komplet angriber. Kun Lampard fik flere kampe for Chelsea i fjor. Med Drogba på toppen er Chelsea altid farlige.

7 (-) Cristiano Ronaldo, Manchester United
Manchester Uniteds mesterskab i sidste sæson var naturligvis ikke en enkelt mands værk. Men der var en spiller, som virkelig fik sat gang i den røde maskine med sin hurtighed og blændende teknik. Ronaldo blev overøst med udmærkelser og betragtes af mange som en af verdens tre bedste fodboldspillere netop nu. Når portugiseren er i samme form, som han var i perioder sidste år, er han nærmest ustoppelig. Det er meget imponerede at kæmpe med om topscorertitlen i Premier League som midtbanespiller, og den dårlige attitude, som tidligere var en belastning for ham ser ud til at være, om ikke væk, så i det mindste under kontrol.

6 (-) Oliver Kahn, Bayern München
Efter 13 sæsoner i Bayern München har Oliver Kahn passeret 400 bundesligakampe for den sydtyske storklub. Den kommende sæson bliver hans sidste, inden reserven Michael Rensing overtager pladsen. Afløseren står over for en umulig opgave. I sidste sæson var Kahn en af de få spillere i Bayern, der levede op til forventningerne, og ifølge det tyske fodboldmagasin Kickers karaktergivning var han med afstand holdets bedste spillere. Men hans rolle som leder bliver endnu vigtigere i den kommende sæson. Efter Scholl og Salihamidzic er henholdsvis stoppet og har skiftet klub, er han den sidste loyale mand i klubben. Bayern med alle de nye superstjerner har brug for, at Kahn fungerer som bindeled på det nye hold.

5 (-) David Villa, Valencia
Med sin ekstreme hurtighed og brutale effektivitet foran mål er David Villa en af verdens for øjeblikket skarpeste angribere. Uanset hvem han har ved siden af sig i angrebet, gør han medspilleren bedre takket være sin fine spilforståelse. Med Villa i målform kan Valencia udfordre Real og Barcelona om mesterskabet. Uden den 25-årige landsholdsspiller bliver holdet ufarligt og uden mesterskabschancer.

4 (-) Iker Casillas, Real Madrid
26-årige Casillas har været Real-spiller, siden han var helt lille, og førsteholdets sikre sidste skanse siden teenageårene. Superstjerner kommer og går i Real, men den relativt lille Casillas, på blot 180 cm sørger altid for tryghed og kontinuitet. Hvad han savner i højde, gør han op for i spændstighed, spilforståelse og lange, præcise udkast. Med mindre der sker noget radikalt, vil han være Real Madrid rygrad i mindst ti år endnu.

3 (-) Steven Gerrard, Liverpool
Det er noget af en bedrift at være hjertet i en storklub som Liverpool allerede som 27-årig. Han har efterhånden ti sæsoner bag sig, og den seneste var en af de bedste. Anføreren Gerrard spillede flest kampe i ligaen, kun Kuyt og Crouch scorede flere mål, og med sin blotte tilstedeværelse på midtbanen udgør han en konstant trussel mod alle modstandere. Det gør heller ikke just hans status mindre, at han kommer fra klubbens egne rækker og har begge fødder solidt plantet i Merseysides muld.

2 (-) Gianluigi Buffon, Juventus
Verdens dyreste målmand nogensinde (350 millioner kroner) fortsætter med at give valuta for pengene. Nu da Juve nu gør comeback i Serie A efter tvangsnedrykningen til den næstbedste række, er Buffón den naturlige nøglespiller, ikke mindst fordi Juventus stiller med det svageste forsvar i mange år. Siden han blev købt i Parma i 2001, har den nu 29-årige keeper spillet over 170 ligakampe for klubben fra Torino, og han har stort set aldrig svigtet.

1 (-) Francesco Totti, Roma
Er der nogen anden spiller i europæisk fodbold i dag, som er mere intimt forbundet med sit hold end Francesco Totti? Den snart 31-årige Romanista fik debut for Roma som 16-årig og har inden sæsonen 2007/08 spillet 370 Serie A-kampe for klubben og scoret 151 mål. Begge dele er rekorder for Giallorossi. Totti er holdets anfører, sjæl og herte og blev tilmed også europæisk topscorer i sidste sæson. Han førte desuden sit elskede Roma til tops i den italienske pokalturnering, holdets første titel siden mesterskabet i 2001. Roma slog Inter med 7-4 samlet efter en knusende 6-2-sejr i første kamp. Og hvem slog tonen an ved at score til 1-0 allerede i det i første minut? Francesco Totti selvfølgelig!

Se mere om samme emne:
3 Kommenter
drogba skulle være længere oppe. chelsea scorer jo ingen mål uden manden. og så synes jeg også Pirlo burde være en del højere. og hvorfor er kaka ikke på listen??..

er det en liste gennem de sidste fem års vigtigste fordí at hvad laver oliver kahn så højt på listen arghh!!

Simon Poulsen? hvor blir han af! oq totti har sq da lavet meqet lort!
Villa som nummer et..... va ellers
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
  • Holdene i Champions League fejrer triumfer, når GOALs Kristian Borell kårer de stærkeste reservebænke i de europæiske ligaer.

  • Angribere, der vil have bolden meget som Ronaldinho, og angribere, der tilbringer meget tid ude på kanten som Henry og Shevchenko kommer ikke i betragtning, når GOALs Kristian Borell kårer de største måltyve i de europæiske ligaer.

  • For niende gang kårer GOALs Kristian Borell de største talenter under 22 år (født 1986 eller senere) i de europæiske ligaer. Arsenal dominerer med tre spillere i top 10 og fem i top 30.

  • Real Madrid dominerer, når GOALs Kristian Borell kårer de 30 største flop i de europæiske ligaer i denne sæson. Selv populære navne som Arsène Wenger og Samuel Eto'o har fundet vej til listen.

  • GOAL’s Kristian Borell kårer de bedste frisparksskytter i de europæiske ligaer. Juninho Pernambucano har detroniseret MSL-flygtningen David Beckham og den skadesplagede Marcos Assuncao.

Annonce
Annonce
Luk