Annonce
Annonce
Top 15 - Talenter

Top 15 - Talenter

For tiende gang kårer GOALs Kristian Borell de største talenter under 22 år (født 1987 eller senere) i de europæiske ligaer.

For tiende gang kårer GOALs Kristian Borell de største talenter under 22 år (født 1987 eller senere) i de europæiske ligaer. Lionel Messi sidder fortsat øverst på troen på en liste, der er sprængfyldt med kommende storspillere.

Af Kristian Borell

15. (16) Edison Cavani (-87), Palermo
”El Matador” (da. Matadoren) skal leve op til sit navn, hvis han skal kunne håndtere den konstante uro, der hersker i hårdt satsende Palermo. Fremtiden må vise, hvordan opholdet i Palermo vil påvirke Edison Cavani, uruguayaneren med de spektakulære mål.

Et af Cavanis spektakulære mål:

14. (6) Nicklas Bendtner (-88), Arsenal
Fodboldverdenen er en hård verden. Det blev Nicklas Bendtner mere end bevidst om efter sammenstødet med holdkammeraten Emmanuel Adebayor, da Arsenal tabte til Tottenham i årets engelske Liga Cup. Den 20-årige dansker har formået at slå igennem på landsholdet, men er stadig langtfra fast mand i Arsène Wengers startopstilling, og konflikten med Adebayor gør det ikke lettere. Det kræver stor mental styrke at klare en konflikt med holdets ubestridte topscorer. Bendtner er til eksamen i år.

13. (-) Bojan (-90), Barcelona
Det er én ting at boltre sig i skyggen af andre store spillere, Det er en anden ting selv at træde i karakter som den, der svinger taktstokken. Bojan Krkic og Giovanni dos Santos har fået masser af opmærksomhed og ros, når de har givet prøver på deres talenter i Barcelona i denne sæson. Meget af det er overdrevet. Det forhindrer dog ikke Bojan i at besidde et kæmpestort talent og minde en hel del om en vis Messi – hurtige fødder, god til at komme forbi sine modstandere og en tilsyneladende usvigelig fornemmelse for, hvor målet befinder sig. Det er alt sammen godt nok, men Bojans fremtid er ikke her og nu. Bojans fremtid kommer om nogle sæsoner. I hvert fald i Barcelona. Nu gælder det om at holde hovedet koldt og træffe de rette beslutninger. Skal han blive eller skifte for at få spilletid?

12. (28) Micah Richards (-88), Manchester City
Micah Richards går fra succes til succes. Ikke så mærkeligt, når man tænker på, at han er kommet under dygtige Sven-Göran Erikssons beskyttende vinger. Det betyder meget i en fodboldverden, hvor ombejlede supertalenter har let ved at begå fejl. Med svenskerens støtte minimeres risikoen for den spiller, som Eriksson kalder den bedste unge forsvarer, han har set. Når man tænker på, at den svenske mestertræner tidligere har rådet over unge Alessandro Nesta, er det ord, der forpligter. Presset på Richards vil fortsat være enormt, og det bliver hans mentale styrke, der afgør, hvor karrieren ender. Hurtigheden, den fysiske styrke og teknikken har han allerede.

11. (-) Anderson (-88), Manchester United
Midtbanespillere, der udviser stor arbejdskapacitet og spilforståelse i en ung alder, er altid jaget vildt. Det er derfor, at Anderson i en alder af 20 år allerede har nået at repræsentere både Porto og Manchester United efter sit skifte fra brasilianske Gremio. 10 ligakampe i løbet af to sæsoner i Portugal overbeviste Sir Alex Ferguson om at købe den unge midtbanespiller, og Anderson svarede straks igen med at vise, at han kunne klare det intensive tempo i Premier League. Imponerende.

10. (-) David Luiz (-87), Benfica
De portugisiske storklubber fortsætter med at fiske i brasiliansk farvand med stor succes. David Luiz indledte sit europæiske eventyr i januar 2006 og slog igennem i løbet af foråret. I den portugisiske hovedstad har midterforsvareren givet prøvet på et imponerende register. David Luiz er en udmærket pasningsspiller, meget stærk i luften og har ingen problemer med at klare sig mod Europas bedste angribere. Det faktum, at han desuden er udrustet med hurtige fødder, gør ham nærmest komplet. Umiddelbart inden jul forlængede de rødblusede kontrakten til 2013, samtidig med at man hævede frikøbsklausulen til 35 millioner euro (cirka 263 millioner kroner). David Luiz vil blive hver eneste øre værd.

9. (27) Giuseppe Rossi (-87), Villarreal
De italienske fodboldfans var alt andet end tilfredse, da Giuseppe Rossi valgte at fortsætte karrieren på den iberiske halvø efter at have holdt lille Parma oppe i den bedste række i sidste sæson. De vidste, hvad det amerikanskfødte supertalent kunne efter at have set ham håndtere det kæmpe pres, der er forbundet med at levere varen i en nedrykningstruet klub i den defensivt stærke Serie A. Spanske Villarreal havde dog også set hans kvaliteter og udkonkurrerede Napoli, Fiorentina, Juventus og Milan i kampen om Rossis underskrift. Med mål allerede i debuten i for-sæsonen og mål i ligadebuten nogle dage senere slog den nye stjerne fast, at fansene godt kunne glemme Diego Forlán (Atlético Madrid). Succesen fortsatte frem til november og mødet mod netop Atlético. Uheldet var ude, og Rossi måtte finde sig i to måneders kamppause. Fansene behøvede dog ikke være urolige. Italieneren viste stor mental styrke, da han kom tilbage før tid og snart fortsatte sin imponerende scoringsstime.

8. (13) John Obi Mikel (-87), Chelsea
Det tog lidt tid, inden vi kom til at se det bedste fra John Obi Mikel efter det kontroversielle skifte fra Lyn. Nu behøver de, der tvivlede på nigerianerens evner på banen, ikke tvivle længere. Denne sæson har vist, at Obi Mikel er klar til at overtage rollen som defensiv oprydder på Chelseas midtbane efter Claude Makélélé. Det er både store ligheder og store forskelle mellem de to. Obi Mikel savner selvfølgelig franskmandens enorme rutine, men er betydeligt hurtigere. Makélélé har desuden bevist, at han er udstyret med en vindermentalitet ud over det sædvanlige. Nu skal den unge lærling bevise, at hans vinder mentalitet er lige så stærk.

7. (23) Fernando Forestieri (-90), Siena
Newell’s Old Boys, Boca Juniors, Genoa og Siena er de klubber, som Fernando Forestieri indtil videre har spillet for. Argentina gjorde alt for at holde på supertalentet, men forgæves. Rosario-fødte Forestieri så en tryggere fremtid i familiens gamle hjemland Italien og valgte at forlade et uroligt Argentina. Storsatsende Genoa skrev kontrakt med den unge argentiner i januar 2006, og 16-årige tog plads i klubbens ungdomsafdeling. Sæsonen derpå fik han debut på førsteholdet og scorede endda, da Genoa sikrede sig oprykning til den bedste række. I denne sæson er Forestieri under oplæring i Siena. Genoa ville give guldklumpen mulighed for at udvikle sig yderligere uden alt for stort pres, inden man henter ham hjem til Luigi Ferraris stadion.

6. (-) Alexandre Pato (-89), Milan
Der var et enormt pres på Pato, da han i januar endelig fik lov til at trække i den rød- og sortstribede trøje efter det halve år uden turneringsfodbold, som fulgte i kølvandet på transferen fra Internacional. Milans klubledelse forsøgte at tale forventningerne ned, men uden held. Der var dog ingen grund til bekymring. Mål allerede i Serie A-debuten mod Napoli og et snit med et mål i mere end hver anden kamp. I slutningen af marts blev det tid til endnu en debut. Pato debuterede på det brasilianske landshold med mål mod Sverige, og fodboldverdenen fik endnu et fingerpeg om fremtiden. I sommeren 2003 udviste Milan stor klogskab, da man skrev kontrakt med Kaká, og nu har man gjort det igen. Kaká og Pato vil begge have nøgleroller, når Milan skal generobre sin plads i den absolutte verdenselite.

5. (-) Marek Hamsik (-87), Napoli
Intet sted er presset på fodboldspillere større end i Napoli. Marek Hamsiks debutsæson i skyggen af Vesuvio viser med al ønskelig tydelighed, at vi har med en kommende verdensklassespiller at gøre. Ikke nok med at Hamsik har fået debut i Napoli. Napoli er desuden vendt tilbage til den bedste række, og det har betydet, at presset er endnu større på spillerne, hvilket er umuligt at forstå, når man ikke har prøvet at være i situationen. Den slovakiske landsholdsspiller har imponeret med så klogt et spil og målfarlighed, at rekordmestrene fra Juventus mere eller mindre har krævet at få lov at købe ham. Men Napoli nægter. På det kommende storhold, som præsident Aurelio Di Laurentiis har givet sportschefen Pierpaolo Marino til opgave at opbygge, skal Hamsik være en af grundpillerne. Fremtiden ser lys ud for Maradonas gamle klub.

4. (11) Samir Nasri (-87), Olympique Marseille
Samir Nasri bliver fortsat kaldet for ”en ny Zidane”, selv om han efterhånden minder mere og mere om Youri Djorkaeff. Ligesom Djorkaeff er Nasri mesterlig, når han glider frem i hullet mellem midtbane og angreb og straffer modstanderne. Nasri er ikke interesseret i at holde på bolden ligesom Zidane og på den måde trække angrebstempoet ned. Marseilles guldkalv holder høj fart, og det gør ham til en af de mest interessante spilfordelere i europæisk fodbold. Hidtil har han været tro mod Marseille, men inden for kort tid vil det være umuligt for klubben at holde på ham. Nasri er en spiller, der er skabt for de helt store klubber.

3. (7) Sergio Agüero (-88), Atlético de Madrid
Igen og igen får vi at vide, at Argentina har frembragt en ny Maradona. Aldrig har det været mere sandt end i Sergio ”Kun” Agüeros tilfælde. 15 år og 35 dage gammel fik han debut som yngste spiller nogensinde i den bedste argentinske række og slog dermed den rekord, som Maradona havde sat. Efter tre sæsoner i Independiente stod de europæiske klubber i kø. Atlético de Madrid smed godt 20 millioner euro (cirka 150 millioner kroner) på bordet for den 17-årige og trak sig sejrrigt ud af striden. Agüeros debutsæson i Spanien blev vanskelig. Atléticos spil fungerede ikke, og Kuns samspil med Fernando Torres lod en del tilbage at ønske. Argentineren nåede alligevel at give prøver på, hvor fantastisk en angriber han er. Det lave tyngdepunkt, den brillante teknik, de hurtige ryk forbi modstanderne, evnen til at modstå selv de hårdeste tacklinger og køligheden foran mål. Til forskel fra mange andre, som er blevet sammenlignet med Maradona, minder Agüero temmelig meget om mesteren i spillestil. Atlético følte sig så sikre på argentinerens kvaliteter, at man valgt at skille sig af med Torres (Liverpool) inden sæsonen, og belønningen var et væsentlig bedre spillende hold.

Ti flotte mål af Agüero for Atletico Madrid:

2. (3) Cesc Fabregas (-87), Arsenal
Cesc Fabregas bliver bare bedre og bedre. Hans indsats, da det unge Arsenal-hold udmanøvrerede rutinerede Milan i Champions League viste, at den unge catalonier har få, om nogen, overmænd på den centrale midtbane. Den rekordunge debut for Arsenal efter det omstridte skifte fra Barcelona er nu blot et minde. Det samme er diskussionen, om 69 kilo tunge Fabregas virkelig kan klare sig i midtbanekrigen i Premier League. Hvis Fabregas fortsætter som hidtil er det spanske landsholds evige fiaskoer ved de store mesterskaber også snart blot et minde. Det siger alt. Mange store fodboldspillere er fejlet, når de har trukket i den spanske landsholdstrøje. Men ikke Fabregas. Den lille catalonier er større end som så.

1. (1) Lionel Messi (-87), Barcelona
Sæsonens spilmæssige krise i Barcelona har gjort, at Lionel Messi ikke har kunnet vise sit fantastiske register på samme måde som i tidligere sæsoner. Det er efterhånden tydeligt, at GOAL havde ret, da vi i fjor konstaterede, at Messi havde brug for at komme væk fra Ronaldinho for at lære at tage et større ansvar. Det er det naturlige næste skridt for supertalentet, som allerede i en alder af 20 år har vundet alle store titler bortset fra VM-guld. I de kommende sæsoner skal Messi vise, at det er hans Barcelona og ikke et Barcelona, som tilhører oldingene Eto’o og Henry. Ansvaret for, at det sker, hviler tungt på den træner, som skal efterfølge Frank Rijkaard. I Messi har Barcelona verdens største talent. En talent, som hidtil ikke har prøvet at stå med ansvaret for, at holdet fungerer. Det er på tide at give ham større ansvar.

Messis berømte Maradona-mål mod Getafe:

Ind: Hamsik (5), Pato (6), D. Luiz (10), Anderson (11) og Bojan (13).

Ud: Diaby (2), D. Silva (4), Bojinov (5), M. Fernández (8), Ramos (9), vanden Borre (10), Higuaín (12), Kompany (14), Gago (15), A. Traoré (17), Gourcuff (18), Kuzmanovic (19), Lennon (20), Walcott (21), Babel (22), dos Santos (24), Slavkovski (25), Lupoli (26), Vela (29) og Montiel (30).

Se mere om samme emne:
1 Kommenter
Jeg Heder Messi FUCK MESSI
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
  • De er hærførerne på Europas fodboldbaner. Mændene med armbindet, der afslører, at de er holdets anfører med ansvar for at lede medspillerne i såvel medgang som modgang. Hvem er bedst til at håndtere ansvaret? GOAL kårer Europas 15 bedste anførere.

  • GOAL har gennemgået Europas ligaer for at finde de angribere, der har størst problemer med at levere de altafgørende mål.

  • Der er blevet brugt milliarder af kroner på at opruste holdene i England. Men hvem har køb klogest ind? Læs med når GOAL kårer sommerens bedste nyindkøb i Premier League.

  • Et godt midterforsvar kan udgøre forskellen mellem fiasko og succes, så derfor er det ikke så sært, at de fleste på denne liste spiller for Europas storklubber.

  • Med fem scoringer var Lionel Messi intet mindre end spektakulær, da Barcelona savede Leverkusen midtover.

  • Noget tyder på, at der alligevel bliver kamp om topscorertitlen i Champions League.

Annonce
Mest læste
Annonce
Luk