Annonce
Annonce
Top 15 - Midterforsvarere

Top 15 - Midterforsvarere

Et godt midterforsvar kan udgøre forskellen mellem fiasko og succes, så derfor er det ikke så sært, at de fleste på denne liste spiller for Europas storklubber.

Det er ingen tilfældighed, at langt det fleste af midterforsvarerne på listen spiller i Europas storklubber. De bedste midterforsvarere er populære i klubberne, som vil styrke defensiven med taktisk dygtige, hovedstødsstærke og fysisk stærke spillere.


15. William Gallas, Arsenal
Franskmanden er uhyre stabil defensivt og er en af de bedste i verden i luftspillet, hvilket resulterer i mange mål i hver sæson. Men man kan sætte spørgsmålstegn ved Gallas’ teknik og hans psyke, som svigter ind imellem. Et udmærket eksempel var, da han gik ud og kritiserede de unge spillere i Arsenal i pressen og dermed mistede sit anførerbind.

14. Philippe Mexès, Roma
Hårfagre Mexès er både hovedstødsstærk og teknisk stærk og har i en alder af 26 år næsten ti års rutine fra europæisk topfodbold. Og han vil kun blive bedre fremover og kan udgøre fremtiden i Frankrigs defensiv. Men det kræver dog først, at Mexès bytter sin elegante spillespil ud med en lidt mere jordnær stil. Ind imellem vil han spille for poleret, og det kan nemt blive straffet.

13. Lucio, Bayern München
Det siger en hel del, at Lucios foretrukne position var som angriber, da han spillede for Brasilien ved OL-turneringen i 2000. Han er formentlig den mest angrebslystne og driblestærke midterforsvarer i verden, og han begiver sig tit ud på lange offensive raids. Hans offensive mentalitet skaber naturligvis problemer i forsvarsspillet nogle gange, men Lucios defensiv er blevet klart bedre med årene.

12. Pepe, Real Madrid
Portugal må siges at være godt besat i midterforsvaret: Bag Carvalho og Pepe finder man både Bruno Alves og Fernando Meira, som begge banker på til en fast plads. Brasilianskfødte Pepe har været portugisisk statsborger siden 2007, og hans styrker er hurtigheden, luftspillet og den fine teknik. Hans mål mod Tyrkiet ved EM, hvor han tog et langt løb over banen og afsluttede med at sende bolden i kassen, er et direkte resultat af hans offensive kvaliteter.

11. Brede Hangeland, Fulham
Hvem havde troet, at Fulham ville ende som et af de defensivt stærkeste hold i Premier League efter deres elendige sidste sæson? Men på den anden side var der nok ikke mange, der kendte så meget til den amerikanskfødte nordmand Brede Hangeland trods to flotte sæsoner i FC København og stabilt spil i Fulham sidste forår. I denne sæson har han været en af de helt store overraskelser i ligaen, og det kan blive svært for Fulham at holde på ham.

En lang video med flot og hårdt forsvarsspil:

10. Per Mertesacker, Werder Bremen
Den tårnhøje tysker er garant for den tyske defensiv i mange år fremover. Mertesacker er takket være sin højde et mareridt at stå over for i hovedstødsdueller, og han er tilmed også svær at passere på små områder. Kun i længere løbedueller kan den blonde forsvarskæmpe komme til kort, men hans spilforståelse gør, at han som regel befinder sig et skridt foran modstanderen. Bremen-midterforsvareren kan med fordel kombineres med en hurtig markeringsspiller, og derfor har hans samarbejde med Christoph Metzelder på landsholdet været forbilledligt.

9. Nemanja Vidic, Manchester United
Serberen er endelig begyndt at få den anerkendelse, han fortjener. Sammen med Ferdinand udgør han verdens bedste midterforsvar, men Vidic er bedst i rollen som arbejdsmand. Han skal tage det hårde slæb og gøre livet surt for angriberne. I hovedstødsdueller eller mand-mod-mand-dueller er han uovervindelig, men spillet med bold kan bliver bedre. Det viser sig tydeligt, når Rio Ferdinand sidder ude og ikke kan tage sig af opspillet.

8. Jamie Carragher, Liverpool
I den hårde konkurrence i Liverpools midterforsvar (Agger, Skrtel og Hyypiä) er der kun én mand, der er fast, og det er scouseren Carragher. Ind imellem benyttes han som højreback, men der er ingen tvivl om, at han er bedst i midterforsvaret. Hans intensitet og viljestyrke er svær at slå, og han er også omhyggelig i sit opspil. Havde det ikke været, fordi han scorer flere mål i eget net end i modstandernes, havde han nok ligget et par pladser højere oppe.

7. Ivan Córdoba, Inter
Colombianeren bliver ofte overset, men hans betydning for Inter bør ikke undervurderes. Siden 1999 har han været en uvurderlig brik i forsvaret med sin alsidighed (kan spille overalt i forsvaret, har hurtighed og timing og scorer vigtige mål). Han er kun 172 cm høj, men taber sjældent en luftduel. Han er desuden en af verdens bedste markeringsspillere, selv om det sjældent trækker de store overskrifter. På denne liste er han dog en sikker mand.

6. Kolo Touré, Arsenal
Ivorianeren fik debut for Arsenal som fløjspiller, og det siger en hel del om storebror Tourés kvaliteter. Han er utrolig alsidig, stærk og hurtig, hvilket gør ham til en af de spillere i verden, der er sværest at passere. Desuden er han en af få midterforsvarere, som får lov at sparke frispark, selv om hans hårde skud sjældent resulterer i mål. Han er den spiller, der har været med længst i Wengers trup.

5. Ricardo Carvalho, Chelsea
Portugiseren er utrolig god med bolden og derudover dygtig til at placere sig, hovedstødsstærk og en udmærket pasningsspiller. Men ligesom sin forsvarskollega John Terry har han en tendens til at tabe hovedet og kaste sig ud i hensynsløse og rent ud sagt voldelige tacklinger. Endvidere er hans skadesfrekvens en konstant kilde til uro for både Luiz Felipe Scolari og landstræner Carlos Queiroz.

4. Fabio Cannavaro, Real Madrid
Den gode Cannavaro er måske ikke helt så dominerende nu, som han var under VM i 2006 og i de to efterfølgende sæsoner med Real Madrid. Men han er altid god, og det kan især mærkes, når han ikke er på banen. Italien floppede ved EM, og Reals defensiv bliver skrøbelig uden hans tilstedeværelse. Napoli-sønnen er kun 176 cm høj, men hans spilintelligens har gjort, at det aldrig har været noget problem.

3. John Terry, Chelsea
Få spillere personificerer en klub lige så meget som John Terry. Den majestætiske anfører har alle egenskaber til at være verdens bedste på sin position. Grunden til, at han ikke når helt op på siden af landsmanden Ferdinand er, at han ind imellem er lidt for nonchalant i både forsvarsspil og boldbehandling og derfor begår fejl, som ikke hører sig til for en midterforsvarer af hans kaliber.

2. Carles Puyol, Barcelona
Puyol er undervurderet og ses ofte som en decideret defensiv forsvarer. Og det passer da også, at den hårfagre Barcelona-anfører har sin største styrke i sin vilje og kompromisløse indstilling. Men man skal ikke forklejne hans spil med bold og hans evne til at gøre sine medspillere bedre. Han har nemlig opnået stor succes med temmelig middelmådige kolleger i midterforsvaret. For Puyol vejer effektivitet tungere end smuk fodbold.

1. Rio Ferdinand, Manchester United
Verdens dyreste forsvarsspiller nogensinde har givet Manchester United valuta for de godt 300 millioner kroner, som klubben betalte i 2002. Med sin spilforståelse, fysik og teknik kompenserer han med stor dygtighed for, at han ikke er lige så hurtig som de fleste af sine kolleger på listen. Det sker imidlertid ikke særlig tit, at han kommer i problemer i løbeduellerne, da han altid er et skridt foran angriberne i tanken og desuden bruger sin fysik ganske effektivt. Sammen med Nemanja Vidic udgør han verdens for øjeblikket bedste midterforsvar.

Rio viser, at han også kan lidt med bolden:

Se mere om samme emne:
4 Kommenter
carles pyol er langt bedre end rio.
og brede hangeland helt oppe på en 11 plads han nærmer sig jo overhovedet ikke sådan en liste
Hmm hva med Skrtel ? :D
Brede Hangeland på en 11. Plads er helt hen i hampen...

Jeg vil da mene at fx Martin Laursen har gjort det ligeså godt..

Og Nesta er der ikke plads til åbenbart.
Micah richards er også bedre hvis du spørger mig..
Deltag i debatten om de 15 største midterforsvarere netop nu ved at klikke HER!

Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
  • De er hærførerne på Europas fodboldbaner. Mændene med armbindet, der afslører, at de er holdets anfører med ansvar for at lede medspillerne i såvel medgang som modgang. Hvem er bedst til at håndtere ansvaret? GOAL kårer Europas 15 bedste anførere.

  • GOAL har gennemgået Europas ligaer for at finde de angribere, der har størst problemer med at levere de altafgørende mål.

  • For tiende gang kårer GOALs Kristian Borell de største talenter under 22 år (født 1987 eller senere) i de europæiske ligaer.

Annonce
Annonce
Luk