Annonce
Annonce
Top 15 - Målmænd

Top 15 - Målmænd

Målmanden er måske den vigtigste position på holdet. Læs GOALs kontroversielle bud på en top 15 over målmænd.

Gennem tiderne har GOAL lavet mange lister over de bedste spilfordelere, måltyve og kantspillere, men spørgsmålet er, om nogen af de spillertyper er lige så vigtige for holdet som den position, vi her skal beskæftige os med – målmanden.

15. Manuel Neuer, Schalke 04
22-årige Manuel Neuer er kommet fra Schalkes ungdomsakademi. Han studerede længe under målmandsveteranen Frank Rost, men da Rost skiftede til Hamburg i vinteren 2006/07, tog Neuer over. I Bundesligaen viste han straks, hvad han kunne, men det var først i foråret 2008, at han fik international anerkendelse. Med flere pragtredninger både i overtiden og i straffesparkskonkurrencen sørgede Neuer ene mand for at sende Porto ud af Champions League og føre Schalke videre til kvartfinalen.

14. Brad Friedel, Aston Villa
Brad Friedel var en af de manglende brikker i Aston Villas jagt på at etablere sig som et tophold i Premier League. I sommer hentede geniale Martin O’Neill den 37-årige amerikaner i Blackburn. Trods ophold i blandt andet Liverpool var det i Blackburn, at Friedel skabte sig et navn. Her hjalp han klubben til Liga Cup-trofæet i 2002 og blev udtaget til årets hold i ligaen året efter. I Friedel har Villa anskaffet sig en solid forstærkning sammenlignet med i fjor, da Scott Carson vogtede målet.

Brad Friedel er kommet op i det forkerte målfelt:

13. René Adler, Bayer Leverkusen
Ligesom Manuel Neuer fortsætter René Adler en stolt tysk målmandstradition. Andreas Köpke, Oliver Kahn og Jens Lehmann er historie på landsholdsniveau. Fremtidens tyske førstevalg hedder René Adler. Adler debuterede i ligaen i februar 2007, da han snuppede ti skud på mål fra topholdet Schalke, hvilket betød, at Leverkusen kunne vinde kampen med 1-0. Hans indsatser i sidste sæson gjorde, at han blev kåret som ligaens bedste målmand, og han er nu førstevalg på landsholdet.

12. José Manuel Reina, Liverpool
I Liverpool har tidligere så svingende Pepe Reina fundet formen. Skønt han er født i Madrid som søn af Atlético-legenden Miguel Reina, indledte han sin karriere hos Barcelona. Her fik han aldrig for alvor chancen, hvilket førte til et skifte til Villarreal. Efter tre fine sæsoner i ”den gule ubåd” gik turen overraskende til Rafa Benitez’ Liverpool. Lige siden dengang har han været klubbens sikre førstevalg. Mesterskaberne er hidtil udeblevet, men i år kan Liverpool måske gå hele vejen.

11. David James, Portsmouth
I sommeren 2006, efter to en halv sæsoner i Manchester City, gik turen videre for James. Tiden i City var ikke rigtigt blevet, hvad hverken James eller klubben havde håbet på. Der var dog nok af interesserede klubber. Harry Redknapp og Portsmouth modtog James med åbne arme. 38-årige James har i løbet af de to seneste sæsoner bevist, at han sagtens stadig kan være med, hvilket blandt andet blev understreget af FA Cup-titlen i foråret. James, som tidligere mest var kendt for sine fejl, er nu en af de sikreste målmænd i Premier League.

10. Júlio César, Inter
Omsider har det brasilianske landshold fundet en værdig arvtager til helten fra VM i 1994, Cláudio Taffarel. Siden Júlio Césars ankomst til den sovende kæmpe Inter i sommeren 2005 har klubben oplevet en massiv fremgang. Han har været med til at føre Inter til tre mesterskaber i træk samt en pokaltitel. Men både Júlio César og Inter savner fortsat succes ude i Europa. Når man har erobret pladsen fra karismatiske Francesco Toldo og ført ”Pazza Inter” til tre mesterskaber i træk, kan man dog klare det meste.

9. Diego Benaglio, Wolfsburg
Sidste vinter forlod Benaglio sin klub Nacional Madeira for at blive genforenet med Felix Magath i Wolfsburg. Benaglio havde tidligere spillet under Magath i Stuttgart, dengang som andenmålmand. I Wolfsburg blev han straks førstevalg. Med fænomenalt stregspil, hurtige reflekser samt en tårnhøj redningsprocent blev Benaglio del af et historisk Wolfsburg-hold. De sluttede som nummer fem, klubbens bedste placering nogensinde. Nu storsatser klubben, og skulle satsningen mislykkes, bør Benaglio kunne erobre en plads på et større hold.

8. Artur Boruc, Celtic
Hvor længe kan en målmand af Boruc’ kaliber spille i den skotske liga? Han er en populær helt i Celtic og en hadet fjende i Rangers, hvilket betyder, at han konstant er i rampelyset. Det virker som om, at Boruc var på vej til større ting. Han har nu igennem flere sæsoner vist, at han næsten er for god til Skotland. Hvad bliver den næste udfordring? Den religiøse og kontroversielle Boruc har også skabt sig et ry uden for banen. Det er ikke for ingenting, at han kaldes for ”The Holy Goalie”.

Boruc er ikke populær blandt Rangers' fans (OBS: grimt sprog):

7. Andrés Palop, Sevilla
Andrés Palop skulle have forladt Valencia langt tidligere, end han gjorde. Seks år tilbragte han som reserve på Méstalla. Alt, alt for lang tid for verdensklassekeeper. I 2005 skiftede Palop til Sevilla. Årets kup? Resten er historie. Målscorer i UEFA Cuppen, straffesparkshelt i UEFA Cup-finalen, to UEFA Cup-trofæer i træk, Copa del Rey, den europæiske Super Cup, den spanske Super Cup samt Champions League-deltagelse. Når Palop lægger handskerne på hylden, bliver det som en ægte legende.

6. Grégory Coupet, Atlético Madrid
Grégory Coupet spillede over 350 kampe for den franske storklub Lyon. Han kom til klubben fra lokalrivalen St-Étienne i 1997. Han var en medvirkende årsag til, at Lyon gik fra at være et anonymt fransk midterhold til at etablere sig som overlegent tophold og til og med være en outsider til de europæiske titler. Syv mesterskaber i streg taler deres tydelige sprog. At en skade spolerede indledningen på opholdet i Atlético Madrid er kedeligt, men den målbevidste stregakrobat Coupet vil snart generobre sin plads fra Leo Franco.

5. Petr Cech, Chelsea
Det er nærliggende at give skylden for Petr Cechs dalende formkurve på den hovedskade, han pådrog sig for to år siden. Men det er næppe tilfældet. Alle spillere har en periode, hvor de for alvor topper. Cech har måske haft sin. I sæsonen 2004/05 satte Cech rekord ved at holde nullet i 1025 minutter i træk. Sæsonen efter satte han en ny rekord ved blot at lukke 15 mål ind i løbet af en hel sæson. Det er to næsten uopnåelige rekorder. Ikke så sært, at folk får den idé, at Cech er blevet ringere.

4. Edwin van der Sar, Manchester United
Edwin van der Sar har mere eller mindre vundet alt, hvad der kan vindes på europæisk klubniveau. Det hollandske og engelske mesterskab, Champions League med både Ajax og Manchester United, UEFA Cuppen samt flere pokalturneringer. Dertil skal lægges, at han var den første ikke-italiener til at vogte målet i Juventus, samt at han trofast tjente Fulham i fire sæsoner. Han spiller dog på lånt tid. Hvis man skal tro hollænderen selv, lægger han handskerne på hylden efter denne sæson.

3. Sebastien Frey, Fiorentina
Sebastien Frey er verdens måske mest undervurderede målmand. Kun i Italien forstår man hans storhed. Flere flotte sæsoner i Parma er blevet fulgt op med utrolige indsatser i Fiorentina. At vogte buret bag Violas rystende usikre forsvar er ikke altid det nemmeste, men Frey gik skridtet videre og førte Fiorentina til Champions League. Med brillante reflekser og sikkert spil i boksen har han skabt sig et navn i Italien. I hjemlandet Frankrig er det anderledes. Efter en konflikt med Raymond Domenech har Frey erklæret, at han ikke vil spille på landsholdet igen. Synd. Frey fortjener bedre.

2. Iker Casillas, Real Madrid
Real Madrid-ikonet Iker Casillas er altid bedst, når det gælder. Han har fået sin fodbolduddannelse i klubben og har snart været førstemålmand i ti år. Casillas har været med til at føre Real til adskillige titler, men den titel, han har fået størst opmærksomhed for, var Spaniens EM-guld i sommer. Casillas var fænomenal igennem hele turneringen, og hans straffesparksredninger mod Italien var direkte afgørende. Det, der gør, at Casillas ikke topper denne liste, er, at han ikke altid holder et helt stabilt niveau. Der er stadig en vis nonchalance hos Casillas. Det kunne man ikke mindst se i efterårets Champions League-opgør mod Juventus.

1. Gianluigi Buffon, Juventus
Gianluigi Buffon personificerer den ro, en målmand skal have. Buffon startede i lille Parma tilbage i 1995. Som blot 17-årig holdt han nullet mod mægtige AC Milan. Han var loyal over for Parma længe, og først i 2001 skiftede han til Juventus. Torino-klubben betalte utrolige 52 millioner euro for ham. Verdens dyreste målmand. Men man forstår hvorfor. En god målmand er smidig, har hurtige reflekser og smider sig kun på de sværeste skud. Den bedste målmand behøver aldrig smide sig. En gammel kliche. Men den bedste målmand står altid rigtigt placeret. Det gør Buffon.

Top 10 over de flotteste Buffon-redninger:

Se mere om samme emne:
3 Kommenter
han er goså bare et godt køb
03-03-2009 22:16 · 0 Point · Svar
OK :)

lidt skidt, men OK x)

min:

1. Buffon
2. Cech
3. Casilias
4. Reina
5. Valdes
6. Gomes
16-01-2009 23:43 · 0 Point · Svar
Hvis denne top 15-liste gør dig vred, har du mulighed for at slippe vreden løs i debatten.

Du skal bare klikke HER!
15-01-2009 12:25 · 0 Point · Svar
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
  • De er hærførerne på Europas fodboldbaner. Mændene med armbindet, der afslører, at de er holdets anfører med ansvar for at lede medspillerne i såvel medgang som modgang. Hvem er bedst til at håndtere ansvaret? GOAL kårer Europas 15 bedste anførere.

  • GOAL har gennemgået Europas ligaer for at finde de angribere, der har størst problemer med at levere de altafgørende mål.

  • Der er blevet brugt milliarder af kroner på at opruste holdene i England. Men hvem har køb klogest ind? Læs med når GOAL kårer sommerens bedste nyindkøb i Premier League.

  • Et godt midterforsvar kan udgøre forskellen mellem fiasko og succes, så derfor er det ikke så sært, at de fleste på denne liste spiller for Europas storklubber.

Annonce
Annonce