Annonce
Annonce
 • Jores Okore har vist, at han kan bide skeer med de store. Hvor ligger han på GOALs top 10 talenter i Superligaen?.
 • 10. Marvin Pourie (Silkeborg): Marvin Pourie er en klassisk fræk spydspids. Det ville være synd at beskylde tyskeren for at være hårdtarbejdende eller disciplineret, men man kan være sikker på, at han nok skal komme frem til et par chancer i hver eneste kamp, og når han først er kommet fri, afslutter han både hurtigt, præcist og resolut. Silkeborgs tysker har alle værktøjerne til at spille på et højere niveau. Hvis han arbejder lidt med psyken..
 • 9. Bashkim Kadrii (OB): I sin korte karriere har alsidige Bashkim Kadrii efterhånden prøvet at dække de fleste plader på banen. Efter skiftet fra B93 til OB i 2010 fik han sit gennembrud som venstreføj, men i efteråret har han mest spillet venstre back. Trods sin ringe højde er Kadrii med de albansk-makedonske rødder fysisk stærkt og kan sætte de fleste modstandere med sit rappe antrit og fodskifte. Billede: Anders Kjærbye / fodboldlandsholdet.dk.
 • 8. Aron Jóhannsson (AGF): Efter et par middelmådige sæsoner i AGF eksploderede Aron Jóhannsson i en sand målrus i efteråret 2012. Det indbragte den islandske angriber en udtagelse til A-landsholdet og skabte interesse hos flere europæiske storklubber. Fremtiden må vise, om Jóhannsson kan holde dampen oppe – hvis han kan, går han en stor fremtid i møde i europæisk fodbold..
 • 7. Casper Sloth (AGF): Det var noget af et chok for de fleste, da Morten Olsen i oktober 2012 udtog 20-årige Casper Sloth til sin bruttotrup til VM-kvalifikationskampene mod Bulgarien og Italien, men ikke i Århus. Her har man længe kendt midtbanespillerens kvaliteter som pasningsspiller og kreativt omdrejningspunkt. Der skal måske arbejdes lidt med fysikken. Billede: Anders Kjærbye / fodboldlandsholdet.dk.
 • 6. Emil Larsen (OB): I sommeren 2012 valgte Emil Larsen at skifte fra Lyngby til OB trods interesse fra flere danske og udenlandske klubber. Det kan sagtens vise sig at være en klog beslutning for ham, for i OB får han tid og ro til at udvikle sig. Hvad han savner i taktisk forståelse, har han til gengæld i hurtighed, mod, pågåenhed og skudkraft. Derudover har han masser af rutine af en 21-årig. Billede: Per Kjærbye / fodboldlandsholdet.dk.
 • 5. Rasmus Falk (OB): I forrige sæson var offensive Rasmus Falk lyspunktet på et skidt spillende OB-hold, i denne sæson er han lyspunktet på et lidt bedre spillende OB-hold. Hurtig, elegant, kreativ og udstyret med en fremragende teknik. Han har som regel en fod med i OB´s mål og minder på mange måder om sin tidligere holdkammerat fra Middefart, Christian Eriksen. Billede: Anders Kjærbye / fodboldlandsholdet.dk.
 • 4. Nicklas Helenius (AaB): Nicklas Helenius er juvelen på AaB’s unge hold. Den unge angriber kan virke lidt tung og klodset, men skinnet bedrager, og hans dybdeløb og afslutninger er i høj, høj klasse. Det er kun et spørgsmål om tid, inden angriberen havner i en større klub. AaB’s dårlige økonomi, som tvang klubben til at satse på unge spillere fra egne rækker, kan vise sig at være det bedste, der er sket i flere år. Billede: Anders Kjærbye / fodboldlandsholdet.dk.
 • 3. Nicolai Jørgensen (FC København): Efter en forrygende 2009/10-sæson i AB blev Nicolai Jørgensen købt af den tyske topklub Bayer Leverkusen. Opholdet i Tyskland var præget af skader og langtfra nogen succes, og i sommeren 2012 drog han til FCK på en lejeaftale for at få gang i karrieren igen. Det lykkedes. Nicolai Jørgensen er konstant udfordrende i sit spil, hurtig i vendingerne, god til at holde på bolden og målfarlig. Sammenligningerne med forgængeren på pladsen Jesper Grønkjær er flatterende, men ikke helt ved siden af. Billede: Anders Kjærbye / fodboldlandsholdet.dk.
 • 2. Andreas Cornelius (FC København): Det var vild panik blandt FCK’s fans, da Dame N’Doye blev solgt i august 2012. Var det overhovedet muligt at hente en afløser, der tilnærmelsesvis kunne måle sig med den senegalesiske stjerne? Ingen havde regnet med, at løsningen ville komme i skikkelse af en 19-årig gymnasieelev med blot to indskiftningstjanser under bæltet. Nu, to måneder senere, er Cornelius landsholdsspiller, og der er ingen, der savner N’Doye. Teknisk er der fortsat mangler, men fysikken og målnæsen er på internationalt niveau. Billede: Anders Kjærbye / fodboldlandsholdet.dk.
 • 1. Jores Okore (FC Nordsjælland): Jeg stiftede første gang bekendtskab med Jores Okore i april 2011, få uger efter hans debut, da det dengang 18-årige stortalent startede inde i en hjemmekamp på Farum Park mod FCK. Det var tydeligt, at her var en knægt med en fysik på internationalt niveau – stor, stærk, hurtig og imponerende springkraft. Han var måske lidt upoleret rent teknisk og taktisk (han kostede et mål, da han snublede), men man må sige, at han er kommet efter det siden da. Champions League-kampen mod Chelsea var hans internationale gennembrud og afslørede, at Danmark har fået et forsvarstalent på niveau med Daniel Agger. Billede: Per Kjærbye / fodboldlandsholdet.dk.
 • Boblere: Kasper Kusk (AaB), Igor Vetokele (FCK), Thomas Delaney (FCK), Daniel Høgh (OB), Simon Makienok (BIF) , Jens Stryger (BIF), Martin Braithwaite (EfB) , Jacob Ankersen (EfB), Rilwan Hassan (FCM), Andreas Laudrup (FCN)..

Top 10 talenter i Superligaen

GOAL kårer de ti største talenter i den bedste danske række. Det viste sig at være overraskende svært, for der var mange at vælge imellem. Se listen her!

Den økonomiske krise har ramt de danske Superliga-klubber, og der er ikke råd til så mange dyre udenlandske stjerner som tidligere. Det er selvfølgelig ikke så godt for ligaens kvalitet, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. I stjernernes fravær er der blevet plads og ikke mindst spilletid til talenter fra egne rækker, og det er ikke helt skævt at påstå, at der aldrig tidligere har været så mange unge talentfulde spillere i den bedste danske række.

GOAL giver her sit bud på de 10 største talenter i Superligaen i efteråret 2012. Spillerne på listen er udvalgt ud fra følgende simple kriterier: De skal være 21 år gamle eller derunder (pr. 9/10 2012), og de skal indgå i førsteholdstruppen i en Superliga-klub.

Listen er vores subjektive bud på de 10 største talenter. Er du enig? Hvem mangler? Hvem er overvurderet, hvem er undervurderet? Giv dit bud i kommentarfeltet!

Se mere om samme emne:
9 Kommenter
Lucroest
Hvad fa'n! Hvor er Devdariani
Det er Top 10 talenter i Superligaen, ikke Top 10 24-årige middelmådigheder i Superligaen...
09-10-2012 21:16 · 0 Point · Svar
Hvad fa'n! Hvor er Devdariani
09-10-2012 20:38 · 0 Point · Svar
Jeg må sige jeg er ret enig i listen, desværre er der jo ikke plads til nogle brøndby spillere, men det er de jo selv ude om når de gør det så dårligt.

Syntes især at OB har nogle spændende spillere, der bliver spændende at følge i fremtiden.
09-10-2012 20:30 · 0 Point · Svar
a.c.a.b
hahaha du kigger vel forhåbentligt ikke på ulvegraven?;) de eneste der nærmest er derinde er nogle gamle computer fans der ikke kan lave andet end at brokke sig;) det er da slet ikke bedre på fcm facebook side.

okore er blevet bedre ja men når han har spillet for landsholdet har han skuffet mig, rigtig meget, også for nordsjælland er han blevet gejlet op i medierne fordi han jo sidste sæson spillede sammen med bjelland inde på den centrale forsvarsplads selvom det nu mest var bjelland der lavede det meste
Ulvegraven var sjovere for et par år siden, da fansene troede, at FCM var guldkandidat .

Jeg troede også oprindelig, at Okore var en arbejdsokse, der mest strålede, fordi han blev dirigeret af Bjelland, men FCN gik ikke ned, da Bjelland blev skadet i foråret, og han er kun blevet bedre i efteråret, jf. kampen mod Chelsea. Som FCK-fan må jeg siges at være rimelig neutral, og hvis jeg skulle vælge mellem at få Okore og Sviatchenko til FCK, ville jeg vælge Okore. 11 ud af 10 gange.
09-10-2012 16:59 · 0 Point · Svar
hahaha du kigger vel forhåbentligt ikke på ulvegraven?;) de eneste der nærmest er derinde er nogle gamle computer fans der ikke kan lave andet end at brokke sig;) det er da slet ikke bedre på fcm facebook side.

okore er blevet bedre ja men når han har spillet for landsholdet har han skuffet mig, rigtig meget, også for nordsjælland er han blevet gejlet op i medierne fordi han jo sidste sæson spillede sammen med bjelland inde på den centrale forsvarsplads selvom det nu mest var bjelland der lavede det meste
09-10-2012 16:49 · 0 Point · Svar
degligt enlig med noget fra superligaen keep up the good work
09-10-2012 16:30 · 0 Point · Svar
a.c.a.b
forstår simpelthen ikke hvorfor at erik sviatchenko ikke er med. og så forstår jeg heller ikke at du har valgt jores okore som nr 1 ;) jeg syntes at man gør ham bedre end han egentlig er.

men dog er jeg ellers rimelig enig i listen
Sviatchenko har aldrig imponeret mig, og når man læser Ulvegraven, er FCM's fans som regel også ret trætte af hans fejl. Okore æder typer som Sviatchenko til morgenmad :)
09-10-2012 10:40 · 0 Point · Svar
forstår simpelthen ikke hvorfor at erik sviatchenko ikke er med. og så forstår jeg heller ikke at du har valgt jores okore som nr 1 ;) jeg syntes at man gør ham bedre end han egentlig er.

men dog er jeg ellers rimelig enig i listen
09-10-2012 10:32 · 0 Point · Svar
Jeg er ret enig i den liste.
09-10-2012 07:16 · 0 Point · Svar
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
 • Superliga-sæsonen 2012/13 er i gang! GOAL giver her sit bud på, hvordan det hele ender. Hvem vinder? Hvem rykker ned? Læs det hele her!

 • Talenterne er det der driver værket i international fodbold. Vi har derfor samlet 10 af de største talenter, så du kan teste, hvad du ved om dem?

 • De fleste på GOAL må nok betegnes som fodboldfans. Ellers ville der ikke være grund til at bruge tiden her. Men hvor meget brænder du egentlig for fodbold?

Annonce
Annonce