Annonce
Annonce
Top 10 <br>- Største ungtalenter

Top 10 <br>- Største ungtalenter

De fleste af dem er endnu relativt ukendte navne, men inden for ganske få år vil de være at finde i SAS Ligaen – eller i udlandet. GOAL.DK har taget temperaturen på de bedste unge spillere (født i 1988 eller senere) i dansk fodbold.

De fleste af dem er endnu relativt ukendte navne, men inden for ganske få år vil de være at finde i SAS Ligaen – eller i udlandet. GOAL.DK har taget temperaturen på de bedste unge spillere (født i 1988 eller senere) i dansk fodbold.

Af Jester Helmin Poulsen og Jakob Horn - Bold.dk

10. Mikkel Andersen, AB
17 år og 1. divisionsmålmand. Noget af en kometkarriere for unge Mikkel Andersen, der betragtes som et af de største målmandstalenter i dansk fodbold. Er en del af den danske U/19-landsholdstrup, men står her i skyggen af FC Midtjyllands Jesper Christensen. Mikkel Andersen kan dog snart bevæge sig ud af den skygge, i hvert fald har der allerede været bud efter den unge målmand fra engelske Reading. Andersen var i efteråret på træningsophold i Premier League-klubben, så vejen til stjernerne synes nu ikke længere helt så lang for unge Andersen, der tidligere har udtalt at ambitionerne går i retning af at blive verdens bedste. Forbilledet er da også verdens, måske, bedste målmand nogensinde, Peter Schmeichel, så indstillingen fejler i hvert fald ikke noget.

9. Andreas Kamper, Silkeborg IF
Jonas Kamper har i efteråret haft stor succes i Bundesligaklubben Bielefeld. Næste skud på stammen fra Kamper-familien er Andreas Kamper, der i efteråret skiftede fra Lolland-Falster Alliancen til Silkeborg. Den 16-årige midtbanespiller skal i første omgang gå på Silkeborgs Fodbold College, men ventes inden for et par år at kunne hævde sig omkring førsteholdstruppen. Andreas Kamper har, ligesom Jonas, en utrolig speed og nogle giftige indlæg, der kan splitte ethvert forsvar. Derfor spås Kamper, der har fået sin debut på U/17-landsholdet, da også en lovende fremtid, både i SAS Liga-regi, men også på mere internationalt plan.

8. Christian Sivebæk, FC Midtjylland
Navnet Sivebæk vil givetvis være de fleste bekendt. Christian Sivebæks far, John Sivebæk, var gennem en årrække fast mand på det danske fodboldlandshold, og nu ser det altså ud til, at sønnen går i faderens fodspor. Sivebæk er en del af FC Midtjyllands fodboldakademi, men har ved flere lejligheder været inde og snuse til førsteholdet, ligesom han er at betragte som fast mand på det danske U/19-landshold. Sivebæk junior på 18 år betegnes i spillestil meget som Sivebæk senior; løbestærk, hurtig og med nogle fremragende indlæg. I FC Midtjylland har Christian Sivebæk de optimale rammer til at udvikle sit talent, så bliv ikke overrasket, hvis der om fem år igen er en spiller med efternavnet Sivebæk på det danske A-landshold.

7. Kevin Mensah, Viborg FF
Blot 15-årige Kevin Mensah har allerede overbevist Viborg om sine kvaliteter. De grønblusede skrev således en toårig kontrakt med Mensah, der har fået sin fodboldopdragelse i Viborg Søndermarken. Selvom Mensah stadig er meget ung, betragtes han som et af de helt store håb i dansk fodbold for fremtiden. Mensah selv udtrykte i forbindelse med kontraktunderskrivelsen med Viborg, at han forventer at spille sig ind omkring SAS Liga-holdet inden for de kommende to år. Mensahs styrker ligger i hans glimrende teknik samt blik for spillet, mens svagheden er den manglende fysik. Formår Mensah over de kommende år at få bygget fysikken op, har Viborg en SAS Liga-profil in spe.

6. Mads Laudrup, F.C. København
Mads Laudrup på 17 år kan være på vej til at gå i sin farfars, fars og onkels fodspor som en stor dansk fodboldspiller. Han har fået sin debut for både F.C. København og U/17-landsholdet og har tidligere været i søgelyset hos selveste Real Madrid. Som søn af Michael Laudrup er der store forventninger til unge Mads Laudrup, men det lader han sig ikke tynge af. Selvom han spiller samme position som sin far, minder han ikke om ham som spillertype. Mads Laudrup er mere en fighter, som løber meget og er god til at erobre bolden. De spillere, han har spillet på hold med, beskriver ham desuden som en god kammerat, der sætter fællesskabet over enkeltpræstationerne.

5. Michael Lumb, AGF
AGF’s Michael Lumb har lige siden han blev 15 år været en del af de danske ungdomslandshold. Den stærke kantspiller er nu blevet 18 år og huserer dermed på U/19-landsholdet, ligesom han har tilspillet sig en fast plads på AGF’s mandskab. Lumb har meget af det, der i dansk fodbold er en mangelvare: Han er venstrebenet, tør gå ind og tage udfordringerne mand mod mand og kan dække både venstre back og venstre midt. AGF-træner Ove Pedersen, der er kendt for at have et godt blik for talent, har flere gange fremhævet Lumbs gode fremtidsmuligheder, så kan den århusianske snurretop fortsætte udviklingen, er der ingen grænser for, hvor langt han kan nå.

4. Simon Kjær, FC Midtjylland
17-årige Simon Kjær er dygtig i hovedspillet, hans lange afleveringer er ofte en stor fordel for holdet, og han er stærk i en-mod-en-situationer i defensiven. Desuden er han en ledertype, som altid går forrest på FC Midtjyllands ynglingehold. Han beskrives som hårdtarbejdende, og netop det var en af hovedårsagerne til, at han i november vandt prisen som den spiller, der har udviklet sig mest på FC Midtjyllands fodboldakademi. I sommer bød de franske Champions League-deltagere Lille et millionbeløb for ungdomsspilleren, men FC Midtjylland takkede nej, da de selv har planer med unge Simon Kjær.

3. Dennis Høegh, AGF
Den 17-årige angriber Dennis Høegh har allerede været til prøvetræning i klubber som Bolton, Inter og Chelsea. Især Chelsea var meget imponeret over den unge dansker og meldte efter træningsopholdet ud, at de ville følge angriberen fremover. I sommer valgte hans klub AGF at forlænge kontrakten med spilleren.
– Han har nogle færdigheder, der er sjældne i dansk fodbold, og det er en spiller, som vi kommer til at høre meget mere til, sagde AGF’s sportschef Brian Steen Nielsen i forbindelse med forlængelsen.
I landsholdssammenhæng, hvor han har deltaget siden U/16-landsholdstiden, har han sprunget en årgang over, så han nu er på U/19-landsholdet.

2. Nicolai Agger, Brøndby IF
18-årige Nicolai Agger fik sin debut for Brøndbys førstehold i UEFA Cup-kampen mod Flora Tallinn. Da Morten ”Duncan” Rasmussen måtte udgå med en skade, kom Nicolai Agger ind og viste sit store potentiale, da han scorede to mål på 45 minutter. I debutkampen viste unge Agger en af sine store forcer: Et overblik, som er exceptionelt, hans unge alder taget i betragtning.
Hans træner i Brøndby, Tom Køhlert, betegner ham som en stor og stærk spiller med en god teknik og et godt øje for at placere sig rigtigt. Han er relativt hurtig, og en spiller man forventer sig meget af i Brøndby. Ligesom sin fætter, Daniel Agger, har han langt hen ad vejen fået fysikken foræret, da han fra naturens side er høj og bred.

1. Mike Jensen, Brøndby IF
Som søn af en tidligere professionel fodboldspiller bliver man ofte sammenlignet med farmand. Men i Mike Jensens tilfælde taler vi om en decideret kloning af Brøndby-legenden Henrik Jensen. Lille, tæt, løbestærk, teknisk suveræn og en vindermentalitet ud over det sædvanlige. Dette kunne være beskrivelsen af både Jensen Junior og Senior, men i denne sammenhæng dækker det over yngste skud på stammen.
Mike Lindemann Jensen, som er hans fulde navn, har altid været betegnet som et stort talent. Han har med kometfart styret direkte mod Brøndbys SAS Liga-hold, hvor han fik sin debut allerede i sidste sæson, og undervejs har han domineret drenge-, junior-, ynglinge- og senest 2. divisionsholdet i Brøndby.
Han har også optrådt på samtlige ungdomslandshold og spiller pt. på U/19-landsholdet, hvor han netop har fået overrakt Arlas Talentpris 2006. Og med tanke på, at han stadig kun er 18 år, så er der ingen tvivl om, at Mike Jensen går en stor fodboldfremtid i møde!

Se mere om samme emne:
Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk