Annonce
Annonce
Guardiola og Barcelona er stødt på uventet modgang i denne sæson. Kan de sadle om? Guardiola og Barcelona er stødt på uventet modgang i denne sæson. Kan de sadle om?

Guardiola til eksamen

Guardiola har haft enestående succes i sine tre første sæsoner som træner for Barcelona. Nu melder modgangen sig for første gang.

Da den tidligere midtbanedirigent Josep Guardiola tiltrådte som træner for Barcelonas førstehold i sommeren 2008, var der næppe mange, der troede, at han ville få så overvældende og så øjeblikkelig succes som træner. Selvom han var kendt som en velovervejet og intelligent spiller, begrænsede hans trænererfaring sig til en enkelt sæson på Barcelonas B-hold, og han arvede en mæt trup, som havde tabt de to seneste mesterskaber til Real Madrid.

Guardiola gik imidlertid frisk til opgaven, ryddede op i truppen, hentede nye stjerner til og supplerede med en masse spillere, han kendte fra sin tid på B-holdet. Resten er historie: Tre mesterskaber i træk, to Champions League-titler og en pokaltitel på tre utrolige sæsoner. Anført af geniale Messi har Barcelona vundet praktisk talt alt i de tre seneste sæsoner, og mange har allerede udskreget Guardiola som den bedste træner nogensinde – og Messi til den bedste spiller nogensinde.

I denne sæson er Guardiolas mandskab imidlertid for første gang stødt på modgang på banen. Flere af de bærende kræfter har virket slidte og mætte, holdet har sat uventet mange point til i ligaen, og inden for tre helvedesagtige dage meldte Barcelona sig først ud af mesterskabskampen med et chokerende hjemmebanenederlag i El Clásico og røg derefter ud af Champions League til fysisk stærke Chelsea.

Det er nu, at det bliver spændende for Barcelona, for Guardiola og ikke mindst for Messi. For første gang i fire sæsoner skal holdet revanchere sig efter en halvskidt sæson. Klubben har økonomiske problemer kan ikke købe sig fra problemerne, og det er heller ikke Guardiolas stil, så hvad er opskriften på fornyet succes?

Se mere om samme emne:
19 Kommenter
hm, det havde jeg ikke forventet af dig, Guardiola.

straks, når det begynder at gå dårligt, stikker han af, ved godt at han har forklaret hvorfor, og tror også på det meste af det, men resten hopper jeg sgu ikke på, sorry to say it.

men nu til roserne, guardiola du er en pisse dygtig træner, og du må godt nok heller ikke have et særlig nemt job, men du har gjort det fantastisk med holdet, det må jeg alligevel give.

det var forøvrigt klogt af ledelsen at ansætte villanova, da han kender klubben og spillerne, han kender også taktikken og spillestilen på holdet, og kan få dem til at lystre, som jeg kun troede, Guardiola kunne gøre, så meget klogt valg,Barca, meget klogt.
27-04-2012 22:12 · 0 Point · Svar
Tak for den fantastiske tid Pep!3
27-04-2012 16:52 · 0 Point · Svar
Barca har ikke brug for at ændre spillestil lige nu, så at ansatte Tito er noget jeg bakker fuldstændig op om. Når Barca om nogle år igen skal ha' revolutioneret holdet, er det så en ny træner der skal til - men det må man tage til den tid.
27-04-2012 16:30 · 0 Point · Svar
@Q14: Jeg er enig. Villanova er det bedste valg på kort sigt. Men ansættelsen af ham viser også, at ledelsen opfatter Barcelonas hold som et selvspillende klaver.

Selvom jeg er kritisk over for Barcelona og Guardiola vil jeg også godt kippe med hatten for de fire år, han har været ved roret. Barcelona har i den periode spillet det bedste spil, jeg nogensinde har set.
27-04-2012 15:17 · 0 Point · Svar
Tager hatten af for Guardiola, han har gjort et fantastisk arbejde for Barca!
skal siges jeg er Real Madrid fan :-)
27-04-2012 14:07 · 0 Point · Svar
Jeg forstår godt, hvor du vil hen med de ting du siger, men hvis du fulgte klubben lidt tættere, ville du nok ha' en anden holdning til det.

Det var da en voldsom spådom :b Du får det til at lyde som om, at Barca er et hold i dyb krise?

Barca's nye træner er Tito, hvilket jeg tror er det bedste valg, der kunne foretages. Barca skal jo ikke ha' en træner, der skal gå ind og ændre radikalt på holdet? Ved ikke lige, hvor du har fået den tanke fra.
27-04-2012 14:06 · 0 Point · Svar
Guardiola forlader klubben på det værst tænkelige tidspunkt. Klubben skriger på succes til næste sæson, og Pep har opbygget et hold, som består af identiske spillertyper, som er nøje udvalgt til hans særlige behov. Alle andre spillertyper er solgt. Hans efterfølger står med en umulig opgave: Han skal forsøge at føre en anden træners ubalancerede hold til øjeblikkelig succes. Han har ingen andre muligheder end at videreføre sin forgængers stil, og han vil altid stå i skyggen af sin forgænger.

Min spådom : Barcelonas næste træner, uanset hvem det bliver, er fyret inden for et år. Først derefter kan klubben starte forfra.
27-04-2012 12:05 · 0 Point · Svar
Zlatan begyndte da først for alvor at fungere dårligt spillemæssigt, da Messi insisterede på at overtage rollen som boksangriber, og så var der ingen naturlig plads til Zlatan på banen. I denne sæson er Messi kommet til at fylde lidt for meget på holdet efter min mening. Måske ville Barcelona have haft større succes som hold, hvis Messi havde overladt lidt plads til de andre spillere. Det er dog rent gætværk.

Efter at have læst Zlatans biografi har jeg også en teori om, at Guardiola er for ensidig i sin tankegang. Han kan kun fungere med én taktik, med én plan, i én klub (se også på hans aktive karriere) og med én type personlighed (den pæne velopdragne dreng, helst fra La Masia). Barcelonas taktik kræver de bedste spillere i verden, og dem finder man bare ikke altid på La Masia. En gang imellem må man hente en spiller, der er arrogant, uopdragen, temperamentsfuld, usympatisk. Dani Alves er vel nærmest eneste undtagelse på Barcelonas hold - og han har været en kæmpe succes. Jeg tror, at Barcelona ville have haft bedre chancer, hvis de havde haft folk som Zlatan og Yaya Touré at smide på banen til at kæmpe Chelsea ned. Så ville der være en plan B.
27-04-2012 12:03 · 0 Point · Svar
hamster eller jordegern, hm ved ikke rigtig.
27-04-2012 07:10 · 0 Point · Svar
[quote="editor"]Det er blevet lidt en skrøne, at Zlatan slet ikke fungerede for Barcelona. Mig bekendt havde han et langt bedre scoringsgennemsnit over en sæson end både David Villa og Alexis Sanchez. Han fungerede bestemt ikke sammen med Guardiola, men det var menneskeligt, ikke spillemæssigt.

For øvrigt ser det ud til, at Guardiola stopper nu. Det er altså lidt kujonagtigt i mine øjne.
Zlatans scoringsgennemsnit i Barca var ganske fint, men han fuckede ofte spillet fuldstændig op! Barca kunne ikke spille så hurtigt, når han var på banen. Så nej, det var ikke kun som menneske, han ikke fungerede i Barca.

Og en velinformeret mand som dig burde da vide, at Pep i laaaaang tid har været i tvivl omkring sin forlængelse. Det er ikke noget, der lige er sket efter Barca har fået lidt modgang. At være træner i Barca og Real er noget der virkelig tærer på kræfterne.
27-04-2012 00:09 · 0 Point · Svar
wow, guardiola ligner en hamster på det billede, men jeg tror bare, at de har en lille down periode, det kommer de snart over.
26-04-2012 22:43 · 0 Point · Svar
Det er blevet lidt en skrøne, at Zlatan slet ikke fungerede for Barcelona. Mig bekendt havde han et langt bedre scoringsgennemsnit over en sæson end både David Villa og Alexis Sanchez. Han fungerede bestemt ikke sammen med Guardiola, men det var menneskeligt, ikke spillemæssigt.

For øvrigt ser det ud til, at Guardiola stopper nu. Det er altså lidt kujonagtigt i mine øjne.
26-04-2012 21:52 · 0 Point · Svar
Jeg syntes der problem er de har mange af de samme typer de mangler måske lidt en stor stærk spiller som bare fylder det hele og tackler igennem hver gang.. De mangler som mange af jer siger en plan B, de var uskarpe..
Tror måske også lidt de har hvilet og tænkt hej vi er sku de bedste og har dermed ikke arbejdet ligeså meget for det så bliver man uskarp, men tror nok de skal komme stærkt tilbage
26-04-2012 20:59 · 0 Point · Svar
Tror snart de skal til at ha nogle store ændringer, for de gamle spillere begynder jo at falde i niveau på et eller andet tidspunkt. Bortset fra det har de simpelthen bare været for uskarpe på det seneste, og de er jo også mennesker, så de kan også blive trætte.
26-04-2012 19:20 · 0 Point · Svar
Men er enig med editor - Barca kunne godt bruge en anderledes type spiller. Problemet er bare, at der sjældent ville blive brug for ham. Der er ikke plads til sådan en spiller i startopstillingen, hvilket vi blandt andet så med Zlatan. Man skal også huske på, at Barca's topniveau kun er så højt, fordi der er så mange spillere, hvis spillestil er så ens.
26-04-2012 15:59 · 0 Point · Svar
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
  • Søndag middag kom den længe ventede fyreseddel til André Villas-Boas. Hvad skal der ske med Chelsea nu?

  • Både Bayern München og Chelsea skal vende et udebanenederlag til sejr i Champions League.

  • Noget tyder på, at der alligevel bliver kamp om topscorertitlen i Champions League.

  • De otte kvartfinalister i Champions League er fundet. I morgen er der lodtrækning.

  • AFSLUTTET MANDAG 26. MARTS KLOKKEN 08:00: Barcelona 19189 stemmer - Real Madrid 13139 stemmer. Barcelona løb dermed med sejren!

  • I aften løber Guardiolas mandskab på banen i London til sæsonens måske sværeste kamp: hævnens opgør mod Chelsea.

  • Nicolas Anelka har taget turen til Kina, men bliver den næste profil, der lader pengene overtrumfe de sportslige ambitioner?

Annonce
Annonce