Annonce
Annonce
Glade danske mestre fra FC Nordsjælland. Glade danske mestre fra FC Nordsjælland.

Fortjent mesterskab

Da FCK's dyre drenge snublede, greb FC Nordsjælland chancen og kørte guldet hjem i sikker stil. Sæsonen 2011/12 endte med et yderst uventet mesterhold.

For godt to måneder siden skrev jeg, at guldet var billigt til salg i den danske Superliga, og at et halvsvagt F.C. København med stor sandsynlighed ville plukke det uden at behøve at spille sig ud. Den nærmeste forfølger fra FC Nordsjælland ville uvægerligt snuble før eller siden, når den smalle trup blev ramt af skader og karantæner. Jeg tog fejl på to vigtige punkter.

For det første havde jeg undervurderet FC Nordsjællands holdbarhed. På trods af skader og karantæner kværnede holdet videre og skrabede masser af point sammen med sikkert pasningsspil og en dirkefri defensiv. Uanset hvem træner Hjulmand smed på banen, leverede holdet solide indsatser i kamp efter kamp. Holdet scorede ikke mange mål, men de lukkede til gengæld endnu færre mål ind - og som man siger: En god offensiv vinder kampe, en god defensiv vinder mesterskaber.

For det andet havde jeg undervurderet F.C. Københavns bundniveau. Midtbanen kom aldrig tilnærmelsesvis til at fungere, stjernerne virkede mætte og umotiverede, og de dyre nyindkøb var fornærmende ringe. Ansvaret - eller skylden, om man vil - ligger hos Carsten V. Jensen. For andet år i træk forspildte han en gylden chance for Champions League-deltagelse takket være en elendig indkøbspolitik, og denne gang satte han såmænd også trumf på ved at fyre den træner, han havde haft et helt år til at scoute, placere sig selv i trænersædet i en uklog dobbeltrolle og få et i forvejen haltende FCK-hold til at gå helt i stå. Fem point i de afsluttende fem kampe siger alt om FCK's præstation.

Sket er sket. FCN's mesterskab kan der ikke rokkes ved. Klubejer Allan K. Pedersen får nogle rare Champions League-millioner til at betale sine kreditorer med, og FCN's fans får nogle skønne fodboldoplevelser i efteråret. Og FCK's fans? De får formentlig fornøjelsen af at se Carsten V. forgæves forsøge at rette op på de enorme fejl, han har begået i løbet af det seneste halvandet år.

Se mere om samme emne:
6 Kommenter
Bliver spændende at se FCN i Champions League. Tror desværre at de bliver tromlet ned. Hverken FCK eller FCN har Champions League niveau.
[quote="GreatBlue"]Jeg mener bare at før sæsonen så man hverken AGF eller FCN som tophold, man så dem som to lige hold. Det er jo ikke fordi FCN har flere fans, bedre spillere end AGF.
FCN har langt bedre spillere end AGF efter min mening. Der er for eksempel ikke en eneste spiller på AGF's hold, som jeg ville have til FCK, men der er masser på FCN's hold. AGF har til gengæld tilskuerpotentiale til at blive Danmarks største klub, hvis de nogensinde får styr på økonomien. Det gør de bare ikke desværre.
[quote="editor"]AGF fik 20 point færre end FCN og var dermed lige så tætte på at rykke ned som på at vinde mesterskabet. Med andre ord kunne det bestemt ikke lige så godt have været AGF... :)Jeg mener bare at før sæsonen så man hverken AGF eller FCN som tophold, man så dem som to lige hold. Det er jo ikke fordi FCN har flere fans, bedre spillere end AGF.
Men det er jo et tab for Danmark, FCN har spillet rigtigt godt, men de blir jo aldrig ligeså gode som FCK....
AGF fik 20 point færre end FCN og var dermed lige så tætte på at rykke ned som på at vinde mesterskabet. Med andre ord kunne det bestemt ikke lige så godt have været AGF... :)
Tja de havde vel fortjent det, synes bare det er en nedern repræsentant for DK i CHL. Det kunne ligeså godt havde været AGF der lige fik en god periode...
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk