Annonce
Annonce
FIFA 07 FIFA 07

FIFA 07

Nu med online, skruebolde og et mere realistisk tempo.

Af Kristian West

Ifølge de danske spilbutikker er årets udgave af FIFA altid blandt de bedst sælgende sportsspil - dels fordi fodbold er vores nationalsport, og dels fordi EA har en god portion hyldeplads, da de udgiver flest spil på årsbasis.

Siden FIFA 06 udkom sidste år, efterfulgt af FIFA Street 2 og FIFA World Cup i år, er der begyndt at ske noget med FIFA-serien: grafisk set kan spillet nærmest ikke blive flottere, i hvert fald ikke på PlayStation 2, og derfor synes EA Sports at have fokuseret på andre dele af fodboldspillet, såsom hundredvis af nye og spillerspecifikke figuranimationer, en bedre boldfysik med en mere kontrollerbar skrue-funktion og mere realisme på grønsværen i det hele taget.

Læg hertil den nye mulighed for at spille online efter virkelighedens kampskema i Bundesligaen, Premier League samt den franske og mexicanske liga (bizart, men sandt), så har du et godt bud på det, EA Sports har arbejdet med i årets udgave.

Ja, du læste rigtigt: Er du for eksempel Manchester United i den specielle online-liga, spillet også tilbyder, spiller du deres kampe samme dag, som de spiller dem i Premier League. Og resultaterne fra andre kampe i ligaen klikker ind ligesom sportsresultater på tv, undervejs i en kamp, så længe du er koblet online med din konsol eller pc.

Bolden er kernen i spillet
Desværre kan man ikke gå online med danskernes helt egen SAS Liga, men offline har SAS Ligaen altid været en god bonus ved FIFA. Så selvom det igen i år kun tilfalder de største internationale spillere at blive krydret med samtlige af de nye grafiske features - altså egne finter og personlige kropsanimationer - kunne man godt have håbet på, at for eksempel Thomas Gravesen efterhånden var blevet slået til ridder blandt disse specielt udvalgte. Men ak, han ligner stadig bare en poleret Hitman-klon i logobefæstet sportstøj. I år kan han til gengæld lave nogle stygge kasser ude fra feltet, særligt fordi den nye måde at skrue bolden er nemmere at tilføre et spark, men selvfølgelig utrolig svær at mestre.

Lad os lige blive lidt ved boldfysikken. I FIFA 06 var vi glade for det flydende spil på banen, tempoet og de virkelighedstro spillere. Nu har EA Sports så endelig fundet kernen ved det smukke spil: bolden. Den flyver en mule langsommere, men også tungere, gennem luften - ligesom en rigtig bold. Vi havde bare vænnet os til, at bolden var omkring 35 procent for hurtigt fremme.

Selvfølgelig er det farligt at tilnærme sig den komplette realisme, hvor man kan vride om på sin ankel, når man rejser sig fra spillerbænken. Men nu er det blevet noget helt andet at sætte et angreb i gang, for det virker ikke som kontra hele tiden, hvilket man i dette lys nok kan anklage FIFA 06 for. Det er også en god, realistisk detalje, at man ikke automatisk bare kan pløje derudaf, så snart man har bolden. Fejl opstår, ligesom et menneske ikke er perfekt. Forvent derfor også at miste bolden en gang imellem ? også selvom du, pinligt nok, er helt alene på vej til mål. Det holder!

Nyt og nyt
FIFA 07 er ikke et nyt spil. Det er nærmere en tilbygning, som gør FIFA 06 bedre og mere omfangsrig. Alting er blevet lidt mere intelligent. Men hvem kunne også have forventet radikale ændringer ved selve fodboldspillet, som jo ikke har fået nyt regelsæt siden farfar var en strøtanke hos sin egen farfars farfar?

Ændringerne i FIFA 07 i forhold til FIFA 06 er nu andet end blot den samme managerdel med ny slipsenål og en ny spillerdatabase. Fornemmelsen af at få noget for pengene er der faktisk, utroligt nok, igen i år. Men det helt store og nyskabende skift mange af os egentlig venter på, kommer udelukkende i Xbox 360-udgaven.

For når det kommer til det, vi bedømmer et godt sportsspil på, nemlig fysik, anvendelighed og detaljerigdom, må det være på sin plads at afsløre, at EA Sports har arbejdet på en ny generation af FIFA-spilkode i mere end to år sideløbende med produktionen af FIFA 06 og 07. Væk er nu animationerne, ind får vi rå live-afkodning af modeller, der agerer indbyrdes i forhold til bolden og andre 3-D modeller på banen.

Ikke noget med prædefinerede spilleranimationer, som afspilles fra start til slut i en given situation: Nej, nu animeres en spiller, der bliver tacklet, præcis ud fra, hvordan - og hvorfra - modstanderen kommer skovlende. Så hvis du har en Xbox 360, er der virkelig noget revolutionerende at se frem til. Tilbage er blot at sige, at

FIFA 07 på andre konsolformater er det bedste fodboldspil på markedet lige nu. Der vil nu altid være noget mærkeligt ved at spille pc-udgaven. Jo, vel ser det flot ud med dit store fede 5.000-kroners grafikkort. Men at spille fodbold på keyboard er bare ikke cool. Du sidder vel heller ikke på en kontorstol og ser fodboldkamp, vel?Udvikler:
EA Sports
Udgiver: Electronic Arts
Format: PC, PlayStation 2, Xbox, X360, PSP, Nintendo DS, GameCube, Gameboy Advance og mobil
Spillere: 1-4
Udkommer: Er i butikkerne nu (og på Xbox 360 i starten af november)!

Se mere om samme emne:
Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk