Annonce
Annonce
Olivier Giroud har været i topform for Lille og Frankrig i foråret. Olivier Giroud har været i topform for Lille og Frankrig i foråret.

EM-interview med Olivier Giroud

Olivier Giroud er nykåret fransk mester med Montpellier og topscorer i Ligue 1. Nu skal han forsøge at overføre succesen til Les Bleus ved EM.

Dette er din første slutrunde med det franske landshold. Glæder du dig?
Det er virkelig noget helt nyt og specielt, især for en spiller som jeg, der lige har indledt sin landsholdskarriere. Det hele er meget spændende, og jeg glæder mig meget!

Du har spillet en stor sæson for Montpellier og havde en nøglerolle i klubbens mesterskab. Hvor vigtigt er det for dig at overføre den selvtillid til EM-slutrunden?
Du svarer næsten selv på det. Når man har succes og har opbygget en masse selvtillid, spiller man mere afslappet og frit på banen. Når man er angriber som jeg, er det livsvigtigt med masser af selvtillid.

Det franske landshold er blevet forenet igen under landstræner Laurent Blanc. Hvordan er stemningen i truppen nu?
Vi har efterhånden spillet 21 kampe uden nederlag efter vores seneste sejr over Estland. Der er stadig mange ting, der kan forbedres, men det vigtigste er, at vi vinder vores kampe, og det er positivt for holdånden. Vi er forenet, og vi kender vores styrke. Vi står bag vores træner, og vi ved, at han står bag os.

Frankrig møder England i første kamp. Det er en vaskeægte storkamp, og det hold, der vinder kampen, har gode chancer for at vinde hele gruppen. Hvor vigtig er en sejr i åbningskampen for succes i resten af turneringen? Og hvad er Englands styrker og svagheder?
Vi ved, at den første kamp er altafgørende, og hvis vi vinder den, vil vi stå i en gunstig position! Vi må i hvert fald ikke tabe. Vi må dog heller ikke sætte os selv under alt for stort pres. Jeg ser ikke særlig mange svagheder hos England, men skulle jeg på pege på en svaghed, er det fraværet af Wayne Rooney i angrebet. De skiftede træner for nylig, så de er måske ikke så sammenspillede, som vi er. Det ændrer dog ikke på, at England råder over et hold med enorm erfaring fra store turneringer. Mange af spillerne spiller Champions League hvert år. Der er også en stor gruppe af spillere, der har spillet sammen i årevis, og der er en god blanding af rutine og ungdom. Det bliver en fantastisk kamp.

Hvordan er det at spille for det franske landshold?
Jeg indledte min landsholdskarriere for nylig, så denne slutrunde bliver noget ganske særligt for mig. Jeg kender i forvejen stoltheden ved at repræsentere en klub og en by, men det her er noget andet og større. Det er en enorm ære for mig at repræsentere mit land i så stor en turnering som EM.

Du scorede i din første landskampsmål mod Tyskland tidligere på året og bidrog dermed til den franske sejr. Kan du sætte ord på oplevelsen?
Jeg var så stolt og glad over at score det mål, men jeg husker intet efter målet. Først troede jeg slet ikke, at jeg havde scoret, men så blev jeg klar over, hvad jeg havde gjort, og blev overvældende glad.

Hvad skal der til for, at du betragter EM som en succes for dig og Frankrig?
Det franske landshold har haft det svært ved de store slutrunder i de seneste år, så vi vil gøre alt for at komme videre fra gruppen. Det er vores første mål, og så må vi tage den derfra.

Du spiller i PUMA evoSPEED iFG under slutrunden. Hvad er dit syn på støvlen?
Jeg ser en stor udvikling i den nye støvle. Den er lettere og mere fleksibel. Man står bedre fast og får bedre træf på bolden. Jeg spillede godt i støvlen mod Island i maj, så jeg er rigtig glad for den nye støvle!

Se mere om samme emne:
3 Kommenter
Jeg tror at han bliver i Frankrig i nogle år endnu og score mål på samlebånd. Efter det er der selvfølgelig mange topklubber der vil købe ham, og han bliver også solgt men bliver så en kæmpe fiasko
ja, meget spændene Editor, og jeg MENER det rent faktisk.
Det bliver spændende at se, om han kan holde dampen oppe, eller han ender som en ny André-Pierre Gignac.
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
  • GOAL skyder EM-dækningen i gang med en gennemgang af grupperne. Vi begynder alfabetisk med Gruppe A.

  • Ved alle slutrunder skal der være en ”dødens gruppe”. Til sommer er det Gruppe B, som desværre tæller Danmark.

  • Gruppe C er en gruppe med guldglans, med to kæmpestore favoritter og med et par stærke outsidere.

  • Gruppe D ligner på forhånd en af de mest jævnbyrdige og spændende grupper ved sommerens EM-slutrunde.

  • En række af Europas største talenter kan få det endelige gennembrud ved sommerens slutrunde.

  • Gómez, Ronaldo og Ibrahimovic er blandt de farligste våben under den kommende slutrunde, men hvem løber med topscorertitlen?

  • Med venlig hjælp fra Puma kan GOAL præsentere en række interview med profilerne ved det kommende EM. Første offer er Tysklands bomber Mario Gomez.

  • GOAL og Pumas interviewserie med EM-profiler fortsætter her med den italienske landsholdsanfører og verdensklassekeeper Gianluigi Buffon.

  • Så er tiden kommet til tredje afsnit i serien af interview med EM-profiler. Mød den tjekkiske spilfordeler og Arsenal-stjerne Tomas Rosicky.

Annonce
Mest læste
Annonce
Luk