Annonce
Annonce
Buffon er optimistisk på Italiens vegne inden EM-slutrunden Buffon er optimistisk på Italiens vegne inden EM-slutrunden

EM-interview med Gianluigi Buffon

GOAL og Pumas interviewserie med EM-profiler fortsætter her med den italienske landsholdsanfører og verdensklassekeeper Gianluigi Buffon.

Tillykke med det italienske mesterskab med Juventus. Er du stadig lige så sulten efter succes, som du var, da du var yngre?
Efter 38 kampe er mesterskabet omsider blevet afgjort. Jeg siger ”omsider”, fordi det har været en lang rejse, som har krævet masser af anstrengelser og adrenalin. Det var en fantastisk oplevelse både for os spillere og vores supportere at vinde mesterskabet. Efter nogle magre år er vi tilbage, og nu går vi efter nye titler. Vi er ikke færdige endnu.

Italien møder verdens- og europamestrene fra Spanien i gruppespillet. Mener du, at de er lige så stærke, som de var for to år siden?
Spanien er stadig holdet, alle vil slå. De har den samme trup, den samme sult efter sejre, men endnu større rutine. De er et godt kollektiv, er unge og resolutte, men vi har ingen grund til at frygte dem. Gli Azzuris sejr over Spanien i Bari (Italien vandt 2-1 over Spanien den 10. august 2011) er beviset. Her viste vi vores potentiale.

Hvad skal der til, før du betragter EM som en succes for Italien?
Det bliver ikke svært at gøre det bedre end sidst, ha ha. Vi er en stolt nation, og vi tror på vores evner. Prandelli har sammensat et ungt hold, som er ved at finde sin identitet. Vi vil alle sammen gerne nå langt, og vi tror på det og giver aldrig op.

Du var en nøglespiller på det italienske hold, der vandt VM for seks år siden. Hvad er forskellen mellem det nuværende hold og holdet fra dengang?
Holdet har forandret sig meget. Der er kun fire af os fra finalen i Berlin tilbage (De Rossi, Barzagli, Pirlo og Buffon). Men alle de nye holdkammerater har den samme passion, som vi havde dengang. Nu er det deres tur; det er vores tur. Prandellis mandskab har kvalitet og et ønske om at vinde noget. Det er helt tydeligt. Vi vil give alt på banen for at føre Italien til storhed igen.

Hvem er dine bud på slutrundens stjerner? Er der nogen, vi skal holde særligt øje med?
Det bliver uden tvivl Balotellis EM. Mario er en vinder; han var fremragende i den fantastiske slutkamp i dette års Premier League, og han er blevet langt mere moden i løbet af det seneste års tid. Hvis han indtager den lederrolle, vi ved, han kan, kan han bære holdet frem og gøre en forskel.

Hvad ville EM-guld betyde for dig?
Det ville være kronen på en stor sæson. Når man spiller for landsholdet, giver man sig altid lidt mere. Man har hele nationens støtte, og hele holdet ved det. Når man trækker i den italienske trøje, er det en enorm ære, men samtidig også et enormt ansvar. Som anfører er det en fantastisk motivationskilde.

Italienske fans er så passionerede. Føler du dig presset til at gøre det godt, eller motiverer og inspirerer det dig?
Som jeg sagde, er vi en stolt nation, og vi er aldrig tilfredse med sølv. Jeg kan forsikre om, at vi gerne vil udrette noget stort ved dette EM. Ind imellem kan fansene gøre forskellen. Deres støtte og passion i 2006 bar os frem til finalen. Vi har brug for den samme energi og atmosfære i år, og så vil vi selv give alt.

Hvis Italien ikke vinder, hvem er så dine favoritter til at løfte trofæet?
Jeg håber mest på Trapattoni og Irland! Efter vi har spillet mod dem selvfølgelig. Jeg tror, at Spanien og Holland er favoritter, men Tyskland har et ungt og stærkt hold, som er sultent efter at vinde.

Se mere om samme emne:
6 Kommenter
hahahahaahahahahahhahhaahahahahahahahah den var god, Eddie.
Han er sku meget cool og Buffon er en fantastisk keeper og jeg glæder mig til at følge ham og se om det bliver Balotelli's EM
Balotelli er faktisk blevet mere moden i løbet af det seneste år, men det var også ret svært at blive mindre moden, med mindre han begyndte at gå med ble og blive madet af sin mor :D
"Balotelli er blevet langt mere moden i løbet af det seneste års tid."
Den var god Buffon hahahahaha ;D
Marios em hahahahahahahahahhahaahahahahaha, det sker nu ikke.
Gianluigi Buffon er og vil altid være verdens bedste keeper på denne planet. Gli Azzurri vinder EM og jeg glæder mig da til at følge Ladotelli.
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
  • GOAL skyder EM-dækningen i gang med en gennemgang af grupperne. Vi begynder alfabetisk med Gruppe A.

  • Ved alle slutrunder skal der være en ”dødens gruppe”. Til sommer er det Gruppe B, som desværre tæller Danmark.

  • Gruppe C er en gruppe med guldglans, med to kæmpestore favoritter og med et par stærke outsidere.

  • Gruppe D ligner på forhånd en af de mest jævnbyrdige og spændende grupper ved sommerens EM-slutrunde.

  • En række af Europas største talenter kan få det endelige gennembrud ved sommerens slutrunde.

  • Mario Balotelli har kørt sig selv ud på et sidespor i Manchester City, men en plads i den italienske EM-trup kan redde meget for problembarnet.

  • Gómez, Ronaldo og Ibrahimovic er blandt de farligste våben under den kommende slutrunde, men hvem løber med topscorertitlen?

  • Med venlig hjælp fra Puma kan GOAL præsentere en række interview med profilerne ved det kommende EM. Første offer er Tysklands bomber Mario Gomez.

Annonce
Mest læste
Annonce
Luk