Annonce
Annonce
Det olympiske stadion i Kiev, hvor EM-finalen skal spilles den 1. juli. Det olympiske stadion i Kiev, hvor EM-finalen skal spilles den 1. juli.

EM-grupperne – Gruppe D

Gruppe D ligner på forhånd en af de mest jævnbyrdige og spændende grupper ved sommerens EM-slutrunde.

Gruppe D er stort set umulig at spå om. I modsætning til de andre grupper er der ingen klare favoritter til at avancere blandt de fire hold i gruppen:

Ukraine (49. plads på FIFA’s ranking, værtsnation)

England (6. plads på FIFA’s ranking)

Sverige (17. plads på FIFA’s ranking)

Frankrig (16. plads på FIFA’s ranking)

Samtlige kampe spilles ikke overraskende på ukrainsk jord, da gruppen tæller den ene værtsnation Ukraine. Ud over hjemmebanefordelen er der til gengæld ikke meget, der taler for værtsnationen Ukraine, trods landets placering i øverste seedningslag. Det lidt aldrende og temmelig anonyme ukrainske landshold vil få det svært i kampen mod tre kompakte og fysisk stærke modstandere. Ukrainerne kan selvfølgelig få inspiration fra storklubben Shakhtar Donetsk, som har høstet stor succes i europæisk fodbold i de senere år, men landsholdet kan af gode grunde ikke følge Shakhtars opskrift på succes og fylde holdet med brasilianske stjerner.

Af de tre resterende hold må England fremhæves som svag favorit, trods formdyk og skader til bærende kræfter, interne stridigheder i truppen, en elendig forberedelse på turneringen med en træneropsigelse i 11. time og en urutineret afløser. Til gengæld råder England for første gang i årevis over en solid keeper i Joe Hart, og det kan måske opveje for de mange negative ting.

Det, der taler for, at Sverige går videre, er, at Zlatan Ibrahimovich har set stærk ud i denne sæson, og det er måske ved at være sidste chance for den svenske superstjerne, hvis han vil udrette noget stort med landsholdet. Men det kræver, at Zlatan finder melodien med resten af holdet, hvilket han har haft fortvivlende svært ved tidligere.

Det franske landshold er svært at bedømme. På den ene side er holdet formentlig det fysisk stærkeste af samtlige EM-deltagere, og spillerne må være sultne efter succes efter to gevaldige fiaskoer ved de seneste to slutrunder. På den anden side fremstår den franske offensiv uhyggelig fantasiløs og stereotyp, og der ligger utvivlsomt stadig konflikter og ulmer i truppen. Frankrig kan blive både fugl og fisk til sommer.


Kampprogrammet for gruppe D:

11. juni i Donetsk: Frankrig – England
11. juni i Kiev: Ukraine – Sverige

15. juni i Donetsk: Ukraine – Frankrig
15. juni i Kiev: Sverige – England

19. juni i Kiev: Sverige – Frankrig
19. juni i Donetsk: England – Ukraine

Se mere om samme emne:
10 Kommenter
Frankrig og England eller Sverige går videre. England kommer til at spille dårligt, Hodgson har udtaget næsten alle landholdsaktuelle liverpool spillere som har haft en rigtig skidt sæson(han er tidligere træner der). desuden har han udtaget Terry hvilket er en stor taktisk brøler. Frankrig kommer til at spille godt, de har en god træner, godt forsvar og selvfølgelig Ribery, som har været verdensklasse. Sverige har et godt og offensivt hold som kommer til at overraske, største profiler er zlatan, källström, og Larsson.
16-05-2012 22:32 · 0 Point · Svar
England og Ukraine.
15-04-2012 19:10 · 0 Point · Svar
Tror Frankrig går videre, og det håber jeg virkelig. Det er et meget bedre hold nu, end det var fra 2 år siden i Syd-Afrika. Plus de har vundet mod store hold som Brasilien, Tyskland og blandt andet mod England og Sverige altså i venskabskampe ;)
14-04-2012 21:03 · 0 Point · Svar
Frankrig og England
12-04-2012 14:06 · 0 Point · Svar
Det bliver England og Sverige der ryger videre ;D
12-04-2012 14:03 · 0 Point · Svar
den engelske og den svenske fane klarer sig nok videre.
11-04-2012 17:30 · 0 Point · Svar
Jeg tror også nok Svenskerne nok skal snige sig videre. Jeg tror også at England nok skal gå videre for på trods af de tit har været dårlige til slutrunder, også mest fordi jeg ikke tror meget på det franske landshold
10-04-2012 15:01 · 0 Point · Svar
England og Sverige går videre. Selvom England har et stort formdyk, kan de alligevel godt gå videre. de har et bedre hold end Ukraine og Frankrig. Sverige er egentlig gode, men de har deres svagheder. men de er bedre end frankrig og Ukraine.
10-04-2012 14:44 · 0 Point · Svar
Jeg er næsten sikker på, at Sverige går videre, men spørgsmålet er, om det bliver på bekostning af England eller Frankrig. Jeg hælder nok mest til, at Frankrig leverer endnu en sørgelig indsats, for der er godt nok ikke meget fodbold i det franske landshold nu om dage.
10-04-2012 13:06 · 0 Point · Svar
sverige og england
10-04-2012 12:29 · 0 Point · Svar
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Annonce