Annonce
Annonce
Diego Maradona

Diego Maradona

Diego Armando Maradona, alene det at høre navnet gør, at man ser fantastiske fodboldkunster for sig.

Diego Armando Maradona, alene det at høre navnet gør, at man ser fantastiske fodboldkunster for sig. Mange mener, at han er den bedste fodboldspiller nogensinde, og Maradona vandt da også over Pelé i FIFA’s afstemning om århundredets bedste spiller. Prisen blev imidlertid delt, hvilket er et synligt bevis på fodboldbossernes uvilje mod Maradonas og hans liv uden for banen.

I stedet for at lade folket afgøre afstemningen valgte FIFA at uddele to priser, én til Maradona og én til Pelé uddelt af en jury. Årsagen til dette er, at Maradona har været alt andet end et forbillede uden for banen. Hans navn har lige så ofte været forbundet med skandaler som med flot fodboldspil.Maradona rules!
kilde: YAHOO!

Diego Armando Maradona blev født i et fattigkvarter uden for Buenos Aires i Argentina, men viste hurtigt, at han var værd at holde øje med. Allerede som 15-årig debuterede han for Argentinos Juniors, og blot et år senere fik han sin landsholdsdebut.

Den største skuffelse for Maradona var nok, at han blev vraget af Cesar Menotti til Argentinas trup til VM på hjemmebane i 1978. Blot et år senere var han konge ved VM-slutrunden for juniorer og vandt VM-guld. I den argentinske liga blev han topscorer tre år i træk, inden han blev solgt for en million pund (cirka 11 millioner kroner) til Boca Juniors, hvilket dengang var en verdensrekordsum.

Efter VM i 1982, som sluttede med en udvisning mod Brasilien, skiftede han til Barcelona for en ny rekordsum: 4,2 millioner pund. Inden skiftet nåede han at vinde mesterskabet med Boca Juniors, og i Spanien blev det til en pokalsejr med Barcelona.

Napoli købte siden den talentfulde midtbanespiller i 1984 for 6,9 millioner pund, hvilket var den tredje rekordtransfer for Maradona. I Napoli blev Maradona en gud, fordi han nærmest ene mand gjorde Napoli til et storhold.

VM 1986 i Mexico blev Maradonas store gennembrud, og det var her, at alle forstod, hvor god han var. I kampen mod England stod han for et af verdens mest omdiskuterede slutrundemål, da han med hånden slog bolden i mål bag en rasende Peter Shilton. Han scorede dog samtidig et af de smukkeste mål nogensinde, da han driblede fra sin egen banehalvdel gennem hele det engelske hold og derefter snød Peter Shilton.

Efter VM-triumfen blev han kåret som verdens bedste spiller af World Soccer, godt nok kun en uofficiel kåring, men ingen tvivlede længere på, at han virkelig var den bedste i verden. De to mesterskaber med Napoli gjorde ham tillige enormt populær i Syditalien; så populær at da Argentina spillede mod Italien i VM-semifinalen 1990 i Napoli, var der faktisk mange syditalienere, der heppede på Maradona og Argentina. Triumfen udeblev dog, da Vesttyskland besejrede sydamerikanerne i en af VM-historiens ringeste finaler.

Maradona fik sværere og sværere ved at håndtere sin store popularitet i Napoli, og han havnede i dårligt selskab. Skandalen var en kendsgerning, da han i 1991 fik karantæne for at have taget kokain. Karantænen lød på 15 måneder og var begyndelsen til enden for Maradona. Han måtte siden også forlade VM-turneringen i USA i 1994, da han endnu en gang fik 15 måneders karantæne for at anvende et ulovligt slankepræparat.

Maradona vil trods alle skandalerne altid høre til blandt verdens absolut største fodboldnavne. Men man kan nu alligevel ikke lade være med at tænke på, hvor stor Maradona kunne være blevet, hvis han ikke havde haft problemerne uden for banen. Så var der formentlig ikke nogen, der havde tvivlet på, at han var den største fodboldspiller nogensinde.

Navn
Diego Armando Maradona
Øgenavn
”El Pibe del Oro” (Gulddrengen)
Født
30. oktober 1960 i Lanus, Argentina.
Landskampe/mål
90/34.
Klubber
Argentinos Juniors (1976-1980), Boca Juniors (1980-1982) og (1995), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1992-1993), Newell´s Old Boys (1993).
Bedrifter
VM-guld 1986. UEFA Cup’en 1989. Argentinsk mester 1981. Italiensk mester 1987 og 1990. Spansk pokalvinder 1983. Italiensk pokalvinder 1987. Årets spiller i Sydamerika 1979, 1980, 1986, 1989, 1990 og 1992.

Se mere om samme emne:
1 Kommenter
Jeg fatter ikke at en spiller der har været testet positiv for Dope er blevet kåret som verdens bedste ever!

Pelé is 100 times better main! ;p
Annonce
0
Share this
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Annonce
Luk